Bülent Arınç'tan, Hakan Şükür'e övgü

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursaspor yönetiminin, takımın başına Şenol Güneş'i getirmesini çok doğru bir karar olarak değerlendi. Arınç, "Unutmayın 2002'de Türk Milli Takımı Seul'de dünya üçüncülüğünü kazanırken aynı...

Google Haberlere Abone ol
Bülent Arınç'tan, Hakan Şükür'e övgü

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursaspor yönetiminin, takımın başına Şenol Güneş'i getirmesini çok doğru bir karar olarak değerlendi. Arınç, "Unutmayın 2002'de Türk Milli Takımı Seul'de dünya üçüncülüğünü kazanırken aynı zamanda Türkiye'yi de dünyanın gündemine oturtmuştu. 2002'den sonra bir Umre'ye gittiğimde hiç unutmuyoruz, çanta taşıyoruz diyanetin verdiği çantaları. Kapıda da biliyorsunuz Arapların asker midir, polis midir bilmiyoruz çantalara bakıyorlar içine filan. Türk bayrağını gördü, 'Hakan Şükür' dedi şöyle bir, ondan sonrada 'buyurun geçin' dedi. Merak ettim, ne demek istiyorsun, nerden gördün? E, 'siz Kore'de, Seul'de şampiyonluk kazandınız, biz bütün buralarda Mekke'de Medine'de Türkiye diye sokaklara döküldük' dedi." dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'da Büyükşehir Belediyesi'nin ve valiliğin düzenlediği iftara katıldı. Önce Büyükşehir Belediyesi tarafından yetimler için Merinos AKKM Büyük Teras'ta düzenlenen kardeşlik iftarına katılan Bülent Arınç, burada bir çorba içtikten sonra Bursa Valiliği'nce Merinos fuar alanında muhtarlar ve STK’lara yönelik düzenlenen iftar programına katıldı.

Büyükşehir'in iftarında birlik ve beraberliğe vurgu yapan Bülent Arınç, valilik iftarında ise gündeme dair açıklamalarda bulundu. Arınç yaptığı konuşmada muhalefet partilerine yüklendi.

Vali Münir Karaloğlu tarafından düzenlenen iftar programının geleneksel programlardan biri olduğunun altını çizen Bülent Arınç, bu gün kendisine Bursa'da 20'den fazla iftar daveti geldiğini belirterek, "İki tane siyasi parti bir vesile ile bu akşam bir iftar tertiplemişler. Cumhurbaşkanı adaylarımızdan bir değerli kişi Bursa'ya gelmiş. Onun iftarının bulunduğu bir akşamda böyle bir iftarın yapılmasından dolayı sayın valimizi üzmüşler, bildiri yayınlamışlar, beyanat vermişler. Sen nasıl olur da bizim iftarımız olduğu bir akşamda her halde maksatlı olarak başbakan yardımcısını buraya getirdin, yetimlere iftar veriyorsun. Valilik iftarından haberleri yok. Bereket, yetimlere iftarı büyükşehir belediye başkanı veriyor ama sevabı ile günahı ile sayın valimizin sırtına yüklenmiş. Arkadaşlar bu çok kötü bir alınganlık, bunun hiç bir temeli yok. Yani arkadaşlarımız bir iftar tertipleyecek diye Bursa'daki bütün iftarlara bu akşam son mu diyeceğiz. İftar daveti yapanlara sizde mi kötü niyetlisiniz kardeşim ne işiniz var Osmangazi'de, Yıldırım'da bu kadar iftar tertipliyorsunuz. Bizim yolumuzu kesiyorsunuz demeye kimin hakkı var. Valiliğimizin iftarının davetlileri bellidir, hiç birinize kapıda yoklama yapıldı mı, çetele tutuldu mu? İsteyen gelir, istemeyen gelmez." dedi.

Bursa'da düzenlenen bütün iftarların tamamının dolacağına dikkat çeken Arınç, "Niye üzülüyorsunuz değerli kardeşlerim, sizin davetlilerinize de inanıyorum ki bu akşam yüzlerce insan gitmiştir, o değerli insanı dinlemek ve tanımak istemiştir. Kimseye kıskançlık yapacak halimiz yok. Biz senin iftarına karışmıyoruz da sen niye bizim iftarımıza karışıp sayın valimizi üzüyorsun, ayıp değil mi? Yani umarım mahcup olurlar. Yani yazılı bildiri falan da yayınlamışlar. Sayın valimizi partizanlıkla suçluyorlar. Bu ilk defa olan bir şey değil ki, bu akşamdan sabaha olan bir şey değil ki. Daha Ramazan gelmeden bir ay öncesinden sayın valimiz 'sayın başkanım böyle bir iftar vereceğim, ne olur ajandanızdan bir gün yapında bana bildirin' dedi, ben de bu günü bildirdim. E, siz aslında her halde bize sormalıydınız ki; siz iftar yapacaksanız, biz başka bir gün yapalım diye. Bize düşmez, bu belki size düşerdi, ama o da saçma bir şey olurdu. Kimsenin kimseye soracak hali yok ki, isteyen istediği akşam iftarını yapar." şeklinde devam etti.

ARINÇ'TAN HAKAN ŞÜKÜR'E ÖVGÜ

Bursa'nın en önemli değerlerinden birinin de Bursaspor olduğunun altını çizen Bülent Arınç, "Ama her şeye değer bir tebriği buradan yapmak istiyorum; Teknik direktör konusunda çok isabetli bir karar verdiler. Yani 'sporcunun zeki, çevik, ahlaklı olanını severim' diyor büyük Atatürk. Bunun gibi her şeyde ahlaklı, dürüst, ilkeli insanları tercih etmeliyiz. Benim teknik direktörler içinde inancı ile, memleket sevgisi ile, başarıları ile takdir ettiğim insanlardan biri de Şenol Güneş hocamızdır. Henüz onunla da bir Bursaspor tesisinde buluşamadık ama Ertuğrul Sağlam'dan sonra böyle güzel bir insanın Bursa'nın başına geçecek olması çok önemlidir. Unutmayın 2002'de Türk Milli Takımı Seul'de dünya üçüncülüğünü kazanırken aynı zamanda Türkiye'yi de dünyanın gündemine oturtmuştu. 2002'den sonra bir Umre'ye gittiğimde hiç unutmuyoruz, çanta taşıyoruz diyanetin verdiği çantaları. Kapıda da biliyorsunuz Arapların asker midir, polis midir bilmiyoruz çantalara bakıyorlar içine filan. Türk bayrağını gördü, 'Hakan Şükür' dedi şöyle bir, ondan sonra da 'buyurun geçin' dedi. Merak ettim, ne demek istiyorsun, nerden gördün? 'E siz Kore'de, Seul'de şampiyonluk kazandınız, biz bütün buralarda Mekke'de Medine'de Türkiye diye sokaklara döküldük' dedi." şeklinde değerlendirmede bulundu.

Ramazan'da yapılacak dualarla acı içindeki Müslümanların da unutulmamasını isteyen Bülent Arınç, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz burada çok şükür iftar soframızda neşe içindeyiz. Ama yakın coğrafyamızdan uzaklara kadar Müslümanlar bombaların altında, kan dökülüyor, insanlar göz yaşı döküyorlar. Kucaklarında çocuklarını toprağa kendi elleri ile veriyorlar. Bu ne büyük acıdır, İsrail'in yaptığı bu ne kadar büyük zulümdür. Sadece İsrail'in mi, üstelik adına İslam kelimesini de koyup insanları katleden İslam'a zarar veren başkalarının yaptığı bundan farklı mı? Onlar da aynı. Bu günden itibaren Rabbim oradaki insanları bu zulümden kurtarsın, Musul'daki konsolosluk görevlilerimizden acı ve ızdırap yaşayan tüm masum insanlara, hepsine Rabbimden kurtuluş diliyorum." CİHAN

Yorumlar