Bülent Arınç: Uludağ 12 ay istifade edecek şekilde düzenlenmeli

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Uludağ’ın yılın 12 ayı hizmet verebilmesi için başta oteller olmak üzere bir dizi yenilemeye ihtiyaç duyduğunu söyledi.Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Teferrüç-Sarılan arasındaki...

Google Haberlere Abone ol
Bülent Arınç: Uludağ 12 ay istifade edecek şekilde düzenlenmeli

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Uludağ’ın yılın 12 ayı hizmet verebilmesi için başta oteller olmak üzere bir dizi yenilemeye ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Teferrüç-Sarılan arasındaki teleferiğin hizmete açılış törenine katılan Bülent Arınç, teleferiğin birinci etabının modern bir şekilde hizmet vereceğini söyledi. Kendisinin de gençliğinden bu yana bazen annesi bazen de yalnız olarak teleferik ile Uludağ'a çıktığını dile getiren Arınç, "Doğrusu son zamanlarda çıkamamıştım. Karayolundan Uludağ'a çıktım ama teleferiği kullanamadık. Dolayısıyla Belediye Başkanımız Sayın Altape'nin böylesine modern bir binayı Bursamıza kazandırmış olması ve yapımcı firmanın da bu işe yatırım yapmış olması bizi çok mutlu etti." şeklinde konuştu.

Bursa'nın en önemli zenginliklerinden birinin de Uludağ olduğunun altını çizen Başbakan Yardımcısı Arınç, şöyle devam etti: "Hem içi turizm bakımından hem dış turizm bakımından mutlaka değerlendirilmesi gereken bir yer. 2011 seçimlerinde Bursa'ya geldiğimde Sayın Başkan, Uludağ için çok büyük hedefleri olduğunu söylemişti. 'Bu konuda yetki karmaşası var. Bize izin ve imkan verin, biz Bursa büyükşehir belediyesi olarak her şeyi yaparız. Yeter ki kırk kafadan ses çıkmasın, 20 tane yerden izin almak zorunda kalmayalım.' Çok haklı taleplerdi bunlar. Biz bu formaliteleri asgariye indirmeye çalıştık. Şu anda bir kısmında Orman Bakanlığı, ama büyük bir kısmında da Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın yetki sahibi olduğu bir noktaya geldik. Umarız ki bugün için de yarın için de hedefimiz Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Uludağ'da tek yetkili ve sorumlu hale gelmesidir. Görüyoruz ki yapılan her şey Bursa için yapılıyor, Uludağ için yapılıyor. Dolayısı ile bu Uludağ'ın her noktasından istifade etmek durumundayız. Oteller yenilenmeli, yatak kapasiteleri artmalı. Birinci ve ikinci bölge arasında ki farklılıklar ortadan kaldırılmalı, Uludağ bir kongre turizm merkezi haline gelmeli."

Üç yıldan beri bir derginin organizatörlüğünde yapılan ekonomik forumun bile Bursa ve Uludağ'dan bahsettirebildiğini anlatan Bülent Arınç, "Oysa buranın 12 ay hizmet verecek bir kongre merkezi olması inanın Bursa'ya da Türkiye'de de büyük bir yarar getirecektir. Ama otellerin kapasitesi ve fiziki mekanları bu iş için müsait değil." dedi.

Sadece teleferiğe binip de yukarılara çıkılacak bir gelişme olarak bakılmaması gerektiğini anlatan Bülent Arınç, burasının 12 ay 24 saat kendisinden istifade edilecek bir tabiat merkezi, bir doğa güzelliği ve ekonomik zenginlik olarak herkesi mutlu edeceğini söyledi. Bu yatırımlara Yıldırım ve Bursa'nın sahip çıkmasını isteyen Arınç, kendilerinin de hükümet olarak Bursa'ya ekonomik zenginliklerin kazandırılması için ellerinden gelen bütün gayreti göstereceklerini ifade etti.

Açılışa milletvekillerinin katılamadığına değinen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Hepsi Ankara'da TBMM'de, tatile girmeden son hafta herkesin orada bulunması gerekiyor, önemli kanunlar çıkıyor. Hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de törende yaptığı konuşmada, dünyanın en güzel dağlarından biri olan eski adıyla Keşiş Kağı, yeni adıyla da Uludağ'ın Bursa'dan erişilebilirliğini sağlayacak olan güzel proje teleferiği yeni hali ile açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 50 yıl hizmet eden teleferik hattını yeniden konforlu bir şekilde yapmak istediklerini anlatan Altepe, şunları söyledi: "Ulaşım en büyük sorunlardan. Bizler de hem kent için hem kent dışı ulaşımın rahatlaması için faaliyetlerimizi hızla sürdürüyoruz. Her alanda yatırımlarımız sürüyor. Uludağ ile teleferik Bursa'nın en büyük simgelerinden biri olmuştu. Bu günde aynı bu eserimizi 1963 yılında açılışı gerçekleştirilen teleferiğin devamı. Eski teleferik 50 yıl hizmet etti. Elli yıl sonra artık demode olan ve tamamen el yordamı ile işletilen bir modeldi. Biz de izinler bittikten sonra uzun süren bir bürokrasiden sonra geçen yıl teleferiğin 50. hizmet yılını doldurduğundan söktük ve yeni bir teleferik hizmete sokuldu. Bursa Sarıalan arasındaki bu hat tamamen yenilendi. Tüm direkler ve yapılar yenilendi. Eskisine göre çok daha çağdaş bir sistem. Eski sistemde yaklaşık 35 kişi yolculuk yapıyordu. Artık 8'er kişilik kabinlerde ailecek rahat bir yolculuk yapılacak. Bu yolculuk yapılırken de Bursa seyredilecek. Bu yolculuk esnasında Uludağ'ın manzaraları seyredilerek seyir gerçekleşecek."

ULUDAĞ'A GİDİŞ 10 LİRA

Karadan 3 kilometre yolun bu şekilde daha kısa mesafede alınacağına dikkat çeken Başkan Recep Altepe, artık 20 saniyede bir vagonların ardı ardına kalkarak kapasitenin 12 kat arttığını söyledi. Bursa'dan Uludağ'a 10 lirayla gidileceğini anlatan Başkan Recep Altepe, çarşamba günü ise halk günü olarak yarı fiyatına tarifelendirileceğini söyledi. Başkan Recep Altepe, bundan sonraki hedeflerinin ise Uludağ'ı kent içine indirmek olduğunu sözlerine ekledi.

Vali Münir Karaloğlu da eski teleferik'in artık kapasitesi ve nüfusu artmış Bursa'ya yetmediğinin altını çizerek, "Son derece çağdaş, güvenli, pırıl pırıl bir tesisle bu gün karşımızdalar. Ben teleferiğin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. Uludağ'ın sadece Bursa değil, Türkiye'nin de çok önemli bir değeri ve turizm merkezi olduğunun altını çizen Karaloğlu, ayın 27'sinde ise Uludağ'a ulaşımı sağlayan 35 kilometrelik karayolunun sıcak asfalt çalışmasını Milli Parklar gişelerinden başlatacaklarını söyledi. Uludağ'ın altyapı çalışmasını da tamamladıklarını anlatan Vali Karaloğlu, ana kollektör hattının şehre indirilip ana kollektöre bağlanması gerektiğini, bu konuda da Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nden izin beklediklerini dile getirdi. Karoloğlu, ayrıca Uludağ'a doğalgaz çıkarmak istediklerini belirterek, acilen izin meselesini çözmek gerektiğini, bu konuda da Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan yardım beklediklerini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar