Bülent Arınç: Siyasi istikrar giderse, hepimiz elimizdekilerden oluruz

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, siyasi istikrarın ekonomik istikrarla adeta siyam ikizi olduğunun savunarak, "Siyasi istikrar giderse, hepimiz elimizdekilerden oluruz.

Google Haberlere Abone ol
Bülent Arınç: Siyasi istikrar giderse, hepimiz elimizdekilerden oluruz

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, siyasi istikrarın ekonomik istikrarla adeta siyam ikizi olduğunun savunarak, "Siyasi istikrar giderse, hepimiz elimizdekilerden oluruz." sözlerine yer verdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Olağan Genel Kurul toplantısında konuştu. Arınç, Türkiye’deki siyasi istikrarın devam etmesinin Türkiye için ve Türkiye’ye yatırım yapan ülkeler için çok önemli olduğunu ifade ederek, Gezi olayları ve 17-25 Aralık’ta yaşananların yurtdışındaki yatırımcılar tarafından dikkatli bir şekilde izlendiğini kaydetti. Ekonomik istikrarla siyasi istikrarın adeta siyam ikizleri gibi olduğunu anlatan Başbakan Yardımcısı Arınç, ikisinin birbirinden ayırmanın mümkün olmadığını savundu. Makro ekonomik göstergelerde Türkiye’nin Avrupa Birliği’nin bazı ülkelerinden çok daha iyi olduğunu kaydeden Arınç, Borsa İstanbul’dan aldığı bir tabloyu göstererek Mayıs 2013’de 90 bin civarında olan endeksin Gezi ve 17 Aralık sürecinden olumsuz etkilenerek 60 binlere indiğini söyledi. 30 Mart seçimlerinden sonra borsada bir toparlanma olduğunu sözlerine ekleyen Bülent Arınç, ‘‘Yani Gezi öncesi borsa rakamlarına ancak yeni döndük. 30 Mart seçimlerinde istikrar işaretini gören bütün tablolarda olumlu gelişmeler var. Pekiyi, bu 90 binleri bulacak mı? Bulacak, belki de aşacak. Ne zaman? Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra." dedi.

"SİYASİ İSTİKRARI TÜM UNSURLARIYLA MUHAFAZA ETMELİYİZ"

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi adaylık konusunda isimleri geçenlerin kardeşlik mesajları verdiğini söyleyen Bülent Arınç, "Siyasi istikrar sadece bir hükümetin sürekli işbaşında kalması olarak anlaşılmamalı. Bu, siyasi propaganda olur. Siyasi istikrarı bütün unsurlarıyla beraber Türkiye’de muhafaza etmeliyiz. Demokrasiden yana olmalıyız, özgürlüklerden yana olmalıyız. Siyasi istikrar giderse, hepimiz elimizdekilerden oluruz. Bunu çok iyi bilmemiz lazım. Herkes kayıpta olur. 30 Mart’ta istikrara verilen destek, herkesin elindekini kaybetmek değil, elindekilere biraz daha bir şeyler eklemek gayretidir." şeklinde konuştu.


CİHAN

Yorumlar