Bülent Arınç: Bolu'da ancak böyle bir miting yapılabilirdi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bolu'ya geldiğimde bana birkaç kişi, 'Sayın Başbakan Yardımcım, Bolu'da insanlarımız rahattır biraz, öyle mitinglere, toplantılara çok fazla ilgi göstermez dedi.

Google Haberlere Abone ol
Bülent Arınç: Bolu'da ancak böyle bir miting yapılabilirdi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bolu'ya geldiğimde bana birkaç kişi, 'Sayın Başbakan Yardımcım, Bolu'da insanlarımız rahattır biraz, öyle mitinglere, toplantılara çok fazla ilgi göstermez dedi. Bunlar bana hatta bir deyim söyledi; 'Burası Bolu, olsa da olu, olmasa da olu' dediler. Şimdi bunu söyleyenler 'yalancı' çıktı. Neden? Ben dedim ki herhalde miting meydanında biz bir kaç yüz kişiyle selamlaşacağız. Oysa Bolu'da ancak böyle bir miting yapılabilirdi. " dedi.

Partisinin Bolu mitinginde konuşan Arınç, "Dün Elazığ ve Malatya'ya çalışmalarına Sayın Başbakanımızla ben de katılmıştım. Yarabbi o güzellikleri görmek nasip oldu. Elazığ'ın en büyük meydanında kum tanesi gibi insanlar vardı. Resmi rakamlarla emniyet müdürülüğünden alınan resmi rakamları bize 42 bin olarak geldi. 42 bin Elazığlı meydanı çatlatırcasına toplandı. Hiç dinmeyen bir heyecanla sevinçle Başbakanımızı, AK Parti'yi bağrına bastı. Buranın meydanı çok daha büyük. Göz alabildiğine kadar insanlar adeta birbirbirine yapışmış, tek vücut olmuşlardı. Önümüze resmi rakam geldi. 100 bin Malatyalı meydanda toplanmıştı. Bu, bambaşka bir ilgi, sevgi. Ben 40 yıldan beri bu siyasetin içerisindeyim. 20 yıldır parlamentodayım. Meclis Başkanlığı, milletvekilliği yaptım. Şimdi hükumetin içerisindeyim. Zor günleri bilirim. Muhalefette kaldık yıllarca, iktidarı da bilirim. Ama bu son yapılan mitingler var ya akıl şaşıyor. Bu nasıl olabilir? Bu nasıl böyle bir heyecan, bu topluluk nasıl toplanabilir ve mitinglerimize destek verebilir. Her gün hakaret edilen bu hükümet değil mi? Her gün yıpratılmak istenen bu Başbakan değil mi? Her gün hakkında iftiralar yapılan insan bu değil mi? Nasıl oluyor da Malatya, en son mitinginin üç misli kalabalık toplayabiliyor. Nasıl oluyor da Elazığ, geçmişteki mitinglerin 3-4 mislini toplayabiliyor. Dik duruyoruz, dikleşmiyoruz, cesuruz, kararlıyız, ilkeli siyaset yapıyoruz. Millete hizmetten başka bir derdimiz yok. Bolu'ya geldiğim de bana birkaç kişi 'Sayın Başbakan Yardımcım, Bolu'da insanlarımız rahattır biraz, öyle mitinglere, toplantılara çok fazla ilgi göstermez" dedi. Bunlar bana hatta bir deyim söyledi; 'Burası Bolu, olsa da olu, olmasa da olur' dediler. Şimdi bunu söyleyenler 'yalancı' çıktı. Neden? Ben dedim ki herhalde miting meydanında biz bir kaç yüz kişiyle selamlaşacağız. Vallahi Malatya'yı aratmadınız. Oysa Bolu'da ancak böyle bir miting yapılabilirdi. Zaten 'kıskananlar çatlasın' falan demeyin, çatlamasınlar ama örnek alsınlar. Bolu'nun şu güzel insanlarından, şu hanımefendilerinden, gençlerinden, beyefendilerinden örnek alsınlar; bir hükümet ne kadar sevilebilir, AK Parti'nin bir bakanı ve AK Parti'nin bir mitingi nasıl canlı olabilir" ifadesini kullandı.

Mitingin ardından Bülent Arınç Bolu’dan ayrılarak Düzce’ye geçti.
CİHAN

Yorumlar