Bulantı şikayetiyle gitti, midesinden 2 kg saç yumağı çıkartıldı

Kocaeli'nde hastaneye karın ağrısı, bulantı ve yemek yemede güçlük şikayetiyle giden 15 yaşındaki hastanın midesinden ameliyatla yaklaşık 2 kilogram saç yumağı çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol
Bulantı şikayetiyle gitti, midesinden 2 kg saç yumağı çıkartıldı

Kocaeli'nde hastaneye karın ağrısı, bulantı ve yemek yemede güçlük şikayetiyle giden 15 yaşındaki hastanın midesinden ameliyatla yaklaşık 2 kilogram saç yumağı çıkarıldı. Çocuğun saç yeme alışkanlığı olduğu belirtildi.

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk cerrahisi kliniğine karın ağrısı, bulantı ve yemek yemede güçlük çekme şikayetleriyle başvuran 15 yaşındaki kız çocuğunda, çocuk gastroenteroloğu Uz. Dr. Taner Özgür tarafından yapılan endoskopi sonucunda midede saç kütlesi (trikobezoar) belirlendi. Hiç vakit kaybetmeden çocuk cerrahi kliniği doktorlarından Op. Dr. Hayrünisa Kahraman Esen önderliğinde, anestezi kliniğinden Uz. Dr. Taner Küçükcerit, anestezi teknikeri Rabia Yazıcı, hemşireler Sibel Yaman ve Selvinaz Yurdakul, personel Hüseyin Aslan’ dan oluşan ameliyathane ekibiyle başarılı bir operasyon gerçekleştirildi. Hastanın karın boşluğu ve midesi açılarak mideden yaklaşık 2 kg ağırlığında saç yumağı (trikobezoar) çıkarıldı. Ameliyat sonrası çocuk cerrahisi servisinde takip edilen hastanın ağızdan beslenmesine başlandı ve yemek yemesi normale döndü. Takibinde medikal bir problem olmayan hasta taburcu edildi.

Op. Dr. Hayrünisa Kahraman Esen, yaptığı açıklamada, "Mide, yemek borusundan gelen yiyecekleri sindirip bağırsaklara aktaran bir organdır. Boğazdan yutulan yabancı maddelerin mide veya ince bağırsakta oluşturduğu kavite içi kitlelerdir. Bazı psikolojik sorunlardan dolayı çeşitli yabancı cisimlerin yutulduğu vakalarla karşılaşmaktayız, bunların en sık görüleni de saç yemedir. Bir yıldır saç yediğini öğrendiğimiz hastamızın endoskopi sonucunu inceledik. İlk defa midede bu kadar büyük bir saç kütlesi ile karşılaştık. Sorunsuz bir şekilde kitleyi çıkartıp mideyi rahatlattık. Yeniden eski sağlığına kavuşan hastamız umarız bundan sonraki yaşamı boyunca böyle bir olayı tekrar yaşamaz." dedi. CİHAN

Yorumlar