Bükreş Valisi Petrovan: Türk okulları farklı kültürleri birbirine bağlıyor

Bükreş Valisi Paul Nicolae Petrovan, dünyanın dört bir tarafına açılan Türk okulları sayesinde herkesin birbirlerini çok daha iyi tanıdığını söyledi.Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından 'Dünyanın Renkleri' sloganıyla...

Google Haberlere Abone ol
Bükreş Valisi Petrovan: Türk okulları farklı kültürleri birbirine bağlıyor

Bükreş Valisi Paul Nicolae Petrovan, dünyanın dört bir tarafına açılan Türk okulları sayesinde herkesin birbirlerini çok daha iyi tanıdığını söyledi.

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından 'Dünyanın Renkleri' sloganıyla bu yıl 12.'si düzenlenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali, ses finaline katılan Vali Petrovan, muhteşem bir gecenin yaşandığını vurgulayarak, "Bu gece gerçekten herşey harikaydı ve çok muhteşemdi. Bu gibi festivaller, farklı kültürleri birbirine bağlayan şeylerdir." dedi.

Bu organizasyonu yapan herkese teşekkür eden Bükreş Valisi, "Buradaki Lumina Eğitim Kurumları'na ve Türk okullarına özellikle teşekkür ediyorum. Biz bu organizasyonlar sayesinde birbirimizi çok daha iyi tanıyoruz." diye konuştu.

Dünyanın dört bir tarafına açılan Türk okullarından övgüyle bahseden Bükreş Valisi Paul Nicolae Petrovan, sözlerini şöyle tamamladı: "Burada onu da gördüm ki Türk okulları bilimi destekliyor, hoşgörüyü destekliyor, arkadaşlığı ve dostluğu pekiştiriyor. Bu gibi etkinliklere gönülden katılmaya çalışıyorum."

CİHAN

Yorumlar