Bugün Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Eyüp Sultan Camisi'nde Çanakkale şehitleri için sabah namazında Kur'an-ı Kerim okundu

Google Haberlere Abone ol
Bugün Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Çanakkale şehitleri için Eyüp Sultan Camisi'nde sabah namazında Kur'an-ı Kerim okundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eyüp Belediyesi tarafından Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla düzenlenen programda, Eyüp Sultan Camisi'nde sabah namazı sonrası Çanakkale şehitleri için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Programa katılan İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Şehitlerimizin hatıralarına çorba dağıtılıyor. Biz de bu vesile ile bütün Çanakkale şehitlerimize, onlardan önce ve sonra şehit olan tüm atalarımıza, özellikle son dönemde vatanın bölünmez bütünlüğü için mücadele eden, terör mücadelesi yapan bu uğurda canını feda eden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyor, minnet ve şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da Kur'an-ı Kerim ve dualarla şehitleri andıklarını belirterek, "Onların içtiği çorbadan içerek, yedikleri ekmekten yiyerek onları daha iyi anlamaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Namaz ve duaların ardından vatandaşlara, Çanakkale Savaşı'nda askerlerin yediği buğday çorbası, üzüm hoşafı ve ekmek ikram edildi.

Çanakkale şehitleri anısına caminin avlusunda fotoğraf sergisi de açıldı.

Yorumlar