BUGİAD’tan Mersin ve Gaziantep’e iş gezisi

Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) Gıda Komitesi üyeleri, Gaziantep ve Mersin’e iş gezisi düzenledi. Çeşitli temaslarda bulunmak üzere ilk olarak ASİAD’ın misafiri olarak Mersin’i ziyaret eden BUGİAD Gıda Komitesi üyeleri,...

Google Haberlere Abone ol
BUGİAD’tan Mersin ve Gaziantep’e iş gezisi

Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) Gıda Komitesi üyeleri, Gaziantep ve Mersin’e iş gezisi düzenledi. Çeşitli temaslarda bulunmak üzere ilk olarak ASİAD’ın misafiri olarak Mersin’i ziyaret eden BUGİAD Gıda Komitesi üyeleri, dernek binasında ASİAD Gıda Komitesi üyeleri ile bir araya geldi. ASİAD Başkan Yardımcısı Ahmet Kodaz, BUGİAD üyelerine gerçekleştirdikleri ziyaretten dolayı teşekkür eti. İşadamlarının ticari ilişkilerinin gelişmesinde bu tür buluşmaların önemli rol oynadığını belirten Kodaz, bu ziyaretlerin bölgesel ekonomilerin güçlenmesi için önemsenmesi gerektiğini ifade etti. Kodaz, işadamlarının ticari ilişkilerini gelişmesi adına bu tür buluşmalarla fikir alış verişinin önemine işaret ederek, bölgesel ekonomilerin gelişmesinde bu işbirliklerinin katkısına değindi. "İşadamlarının yakın ilişkiler kurarak yeni ticari bağlantılar sağlamasında iş dünyasına yönelik sivil toplum kuruluşları büyük bir önem arz etmektedir.

SİAD’ların yerel, ulusal ve uluslararası ticaretin gelişmesinde önemli birer köprü vazifesi gördüğünü dile getiren Kodaz, “SİAD’lar ulusal ticari ağın artması ve üyelerimiz arasındaki bağların güçlenmesini sağlanmaktadır. Farklı bölge ve şehirlerarasında gerçekleştirilen girişimlerle hem o şehirlerin ticaretine hem de milli ekonomiye büyük bir katkı sunulmaktadır” dedi.

Mersin ASİAD olarak öncelikli hedeflerinin ekonominin daha hızlı ve istikrarlı gelişimine katkı sağlamak olduğunu belirten Kodaz, gıda sektörü alanında da Mersin’de önemli çalışmalara imza attıklarını dile getirdi. Yaptıkları en önemli çalışmanın 17 ülkeden 200’ün üzerinde yabancı işadamının Mersinli işadamlarıyla buluştukları ticaret köprüsü olduğunu kaydeden Kodaz, ülke ihracatına önemli katkılar sunan böyle bir programa ev sahipliği yaptıklarından dolayı da ASİAD olarak çok mutlu olduklarını sözlerine ekledi.

Ülke ekonomisini ayakta tutan temel taşların işadamları olduğunu ifade eden Kodaz, şunları söyledi: “Güven ortamı, istikrar, birlikte yaşama bilinci ve dayanışmanın, ekonomik istikrarın devam etmesinde çok önemli noktalardır. Yerli ve yabancı yatırımcılar da kendilerini, ticari ilişkilerini ve faaliyetlerini güvende hissettikleri ölçüde çalışmalarını artırmaktadır. Burada önemli olan bu güven ortamının sağlanmasında, birlik ve kardeşliğimizi bozabilecek durumlarla karşılaşılmaması için herkesin kendi sorumluluğumum farkında olması gerekmektedir.”

KURDAL: YURT İÇİ GEZİLER İÇ TİCARETİN GELİŞMESİ ADINA ÖNEMLİ

BUGİAD Gıda Komitesi Başkanı Tayfun Kurdal ise, bölgesel ekonomilerin birbirini tanıması ve yeni ticari kazanımların sağlanması adına böyle bir programı düzenlediklerini dile getirdi. Kurdal, “BUGİAD olarak üyelerimizin sadece uluslararası değil, yerel ve bölgesel ticarette de güçlü olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bunun için yurtdışı gezileri kadar, yurtiçi gezilerde yaparak üyelerimizi iş adamları ile tanıştırıyor ve ticari bağlantılar kurmalarını sağlıyoruz.” ifadesini kullandı. Tanışma, diyalog kültürünün ve ortak bir paydada buluşmanın önemine değinen Kurdal, işadamlarının bu düşünce etrafında ticari hayatlarına devam emesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Program sonunda Mersin 8. Gıda, Gıda Teknolojileri ve Paketleme Fuarı’nı da ziyaret eden BUGİAD Gıda komitesi üyeleri. Fuara stantla katılım sağlayan Mersin ASİAD üyeleri ile bir araya gelerek ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Fuar ziyaretinin ardından programa fabrika ziyaretleriyle devam eden BUGİAD Gıda komitesi üyeleri, Mersin’den Gazintep’e giderek burada Gaziantep Girişimci İş Adamları Derneği’ni (GAPGİAD) ziyaret etti.

GAPGİAD Başkanı Akın Çalışkan tarafından BUGİAD Gıda komitesi heyeti, yenilen yemeğin ardından Gaziantepli gıda firmalarını ziyaret ederek burada ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Oldukça verimli geçen ikili iş görüşmelerinin ardından Gaziantep’te kültürel tur düzenleyen Gıda Komitesi Başkanı Tayfun Kurdal, "Gaziantep gerçekten çok güzel ve özel bir şehir. Ticaret potansiyeli oldukça yüksek bir kent, Mersin’de aynı şekilde gıda sektöründeki insanların mutlaka görmesi gereken iki şehir." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar