BUGİAD tahrip olmuş ormanları ağaçlandıracak

BUGİAD Gıda ve Tarım Komitesi üyeleri orman vasfını yitirmiş ve tahrip olmuş orman arazilerinde ağaçlandırma çalışması yapmak için harekete geçti.

Google Haberlere Abone ol
BUGİAD tahrip olmuş ormanları ağaçlandıracak

BUGİAD Gıda ve Tarım Komitesi üyeleri orman vasfını yitirmiş ve tahrip olmuş orman arazilerinde ağaçlandırma çalışması yapmak için harekete geçti.

Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun'u makamında ziyaret eden Gıda ve Tarım Komitesi Başkanı Tayfun Kurdal ve komite üyeleri, gerçekleştirmeyi planladıkları proje hakkında Çoşkun'a bilgi verdi. Arazinin belirlenmesinde Uludağ Üniversitesi'ne fizibilite çalışması yaptırdıklarını dile getiren Kurdal, uygun olan arazilerde ceviz ve kestane ağacı dikmeyi planladıklarını belirtti.

Komite üyeleri arasındaki bağı güçlendirmek amacı ile bu projeyi başlattıklarını dile getiren Kurdal, "BUGİAD Derneği olarak amaçlarımız arasında yer alan ortaklık ve işbirliği kültürünün geliştirilmek, orman vasfını yitirmiş ya da tahrip olmuş orman arazilerinin yeniden yeşillendirmek ve komite üyelerimizin kestane ve ceviz ihtiyaçlarını karşılamak için bu projeye büyük önem veriyoruz." dedi.

Devletin atıl durumdaki arazileri yeşillendirmek için ekonomik değeri yüksek olan ceviz,badem gibi ağaçların dikimini teşvik ettiğini belirten Coşkun ise, "Bursa Orman Bölge Müdürlüğü olarak tahrip olmuş orman arazilerinin yeniden yeşillendirilmesi için her yıl belirlenen arazileri kuralar ile kiralıyoruz. Bu durumdan üreticide, çevre halk da, devlette en önemlisi gelecek kuşaklarımız da kazançlı çıkıyor." diye konuştu.

BUGİAD üyesi ve Bursa'nın ulusal markaları arasında yer alan Kardelen Kestane'nin sahibi Mümin Akgün de şunları kaydetti: "Bursa'nın sembolü olan, adı Bursa ile anılan kestanenin farklı şehirlerden getirilmesi hatta yurtdışından ithal edilmesi, kentimiz adına çok üzücü bir durum. Bu durumu tersine çevirmek için BUGİAD olarak bir adım attık. Umarım bu adım herkese örnek olur ve Bursa'nın kestanesi Bursa'da yetişir." CİHAN

Yorumlar