BUGİAD, kimya ve tekstil sektörünü buluşturdu

Bursa Girişimci İş Adamları Derneği (BUGİAD) sektörler arası buluşma zirvelerine ara vermeden devam ediyor. Farklı sektörlerden iş adamlarını bir araya getirerek üyeleri arasındaki birlikteliği ve iş potansiyelini atırmayı hedefleyen BUGİAD,...

Google Haberlere Abone ol
BUGİAD, kimya ve tekstil sektörünü buluşturdu

Bursa Girişimci İş Adamları Derneği (BUGİAD) sektörler arası buluşma zirvelerine ara vermeden devam ediyor. Farklı sektörlerden iş adamlarını bir araya getirerek üyeleri arasındaki birlikteliği ve iş potansiyelini atırmayı hedefleyen BUGİAD, Kimya-Plastik ve Tekstil Komitesi üyelerinin katılımı ile İznik’te tanışma ve iş geliştirme zirvesi gerçekleştirdi.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Kimya-Plastik ve Tekstil Komitesi Koordinatörü Cüneyt Esen, teknolojinin hızlı gelişimine paralel olarak sektörler arasındaki iş birliklerinin önem kazandığını dile getirdi. Esen, şunları söyledi: “Bugün burada birbirinden farklı ama bir o kadar da iç içe olan iki sektörün temsilcilerini bir araya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Teknolojinin çok hızlı geliştiği, firmaların Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmaları ile farkındalık oluşturduğu günümüzde sektörlerin birbirlerine duyduğu ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. BUGİAD olarak bizler sektörlerin bu ihtiyaçlarına cevap verebilmek ve üyelerimizin ticaret hacimlerini genişletmek için farklı sektörlerden iş insanlarını bir araya getirerek tanışma ve iş geliştirme zirveleri düzenliyoruz.”

USLAN: ÜYELERİN İŞ POTANSİYELLERİNİ ARTTIRMAYI HEDEFLİYORUZ

BUGİAD olarak ülke ekonomisine katma değer sağlamak için sürekli çalıştıklarını dile getiren Tekstil Komitesi Başkanı İsmail Uslan ise dünyada yaşanan ekonomik krizlerden minimum seviyede etkilenmek için iş adamlarının mutlaka kendilerine alternatif pazarlar bulması gerektiğini ifade etti. Bir milyardan fazla nüfusu ile Afrika’nın, alternatif pazar arayışı içinde olan işletmeler için çok önemli bir bölge olduğunu ifade eden Uslan, tekstil sektöründe faaliyet gösteren firmaların mutlaka Afrika pazarına açılması gerektiğini vurguladı.

BUGİAD’ın üyelerine yurtdışı pazarında olduğu kadar, yurtiçi pazarında da önemli destekler sağladığını dile getiren Uslan, şöyle konuştu: “BUGİAD olarak üyelerimizi yurtdışına açmak için birbirinden önemli projelerin altına hep birlikte imza atıyoruz. En son 100’ün üzerinde iş insanın katılımı ile gerçekleştirilen ‘Batı Afrika Ticaret Köprüsü’ bunun en somut örneğidir. BUGİAD yurtdışında olduğu kadar yurt içinde de düzenlediği geziler ve tanışma zirveleri ile üyelerinin iş potansiyelini arttırmayı hedeflemektedir. Bu amaç doğrultusunda bugün burada bir araya gelmemize vesile olan tüm herkese teşekkür ediyorum.”

DURAN: İKİ SEKTÖR ARASINDA İŞ BİRLİĞİ ARTMALI

Teknolojinin gelişmesinde kimya sektörünün çok önemli rol oynadığını kaydeden BUGİAD Kimya ve Plastik Komitesi Başkanı Mustafa Duran, kimya sektörünün Türkiye’de yüzlerce alana hammadde ve ara girdi ürünleri sağladığını belirtti. Bu sektörlerin bir tanesinin de tekstil olduğunu dile getiren Duran, “Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi, o ülkedeki kimya sektörü ile paralellik göstermektedir. Bu sebeple Türkiye’nin gelişmiş ülkeleri yakalaması için devletin acilen kimya sektörüne ağırlık vermesi gerekmektedir.” dedi.

Konuşmaların ardından ikili iş görüşmeleri gerçekleştiren iş adamları, görüşmelerin oldukça verimli geçtiğini belirtti. İş adamları, önümüzdeki dönem diğer sektörlerden iş adamlarının da katılımı ile dev bir zirvenin gerçekleştirilmesini istedi. CİHAN

Yorumlar