BUGİAD, Güney Afrika’dan gelen iş adamlarını ağırladı

Bursa Girişimci İş Adamları Derneği (BUGİAD) Genç Komisyonu üyeleri, Güney Afrika’dan gelen iş adamlarını dernek binasında ağırladı. Güney Afrika’dan gelen genç işadamlarını dernek binasında ağırlamaktan mutluluk duyduğunu dile...

Google Haberlere Abone ol
BUGİAD, Güney Afrika’dan gelen iş adamlarını ağırladı

Bursa Girişimci İş Adamları Derneği (BUGİAD) Genç Komisyonu üyeleri, Güney Afrika’dan gelen iş adamlarını dernek binasında ağırladı.

Güney Afrika’dan gelen genç işadamlarını dernek binasında ağırlamaktan mutluluk duyduğunu dile getiren BUGİAD Genç Komisyonu Başkanı Mehmet Eğretli, BUGİAD Genç üyelerini yurtdışı pazarına açma hedefleri olduğunu belirtti. Bu sebeple Güney Afrika’dan gelen heyeti komisyon olarak önemsediğini ifade etti. Güney Afrika’nın kıtanın en güçlü ekonomilerinden biri olduğunu söyleyen Eğretli, Türk iş adamlarının Güney Afrika pazarında daha güçlü bir şekilde yer alması gerektiğini belirtti. Türkiye’nin, Güney Afrika’nın etrafındaki 16 ülke ile Serbest Ticaret Anlaşması (STA) olduğunu ifade eden Eğretli, Güney Afrika’ya yapılacak yatırımlar ile genç iş adamlarının bölge ülkelere açılma imkanı yakalayabileciğini dile getirdi.

"GÜNEY AFRİKA FIRSATLARI İÇİNDE BARINDIRIYOR"

Konuşmasında iki ülke arasındaki ticaret hacminin 3 milyar dolara yaklaştırdığının altını çizen Eğretli, Güney Afrika pazarının birçok fırsatı içinde barındırdığına dikkat çekti. Güney Afrika’nın mevsimsel değişiklik sebebi ile özellikle tekstilcilere önemli fırsatlar sunduğunu kaydeden Eğretli, "Güney Afrika ve Türkiye farklı yarım kürelerde olduklarından sezon sonu tekstil ürünleri bu pazarda eritilebilir. İnşaat, mobilya, yapı malzemeleri, gıda ve hazır giyim sektörlerinde iş adamlarına önemli fırsatlar sunan Güney Afrika’ya, BUGİAD Genç olarak ticari bir gezi yapmayı planlıyoruz." dedi.

Güney Afrika’da Türkiye algısının olumlu olduğunu dile getiren Güney Afrika heyeti Başkanı Tebogo Shangwe konuşmasında Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret hacminin yeterli seviyede olmadığına dikkat çekti. Çok kısa bir zaman içerisinde Afrika kıtasının, Çin ve Hindistan'dan sonra en büyük büyüme oranına sahip bölge olacağını dile getiren Shangwe, kıtanın genelinde orta sınıfın büyüdüğünü ve tüketimlerinin arttığını söyledi.

SHANGWE: AFRİKA’NIN EN İSTİKRARLI ÜLKESİYİZ

Güney Afrika'nın ekonomik kriz yaşanmadığının ve Afrika’nın en istikrarlı ülkelerinden biri olduğunun altını çizen Shangwe, Güney Afrika’nın 50 milyonluk nüfusu ile önemli bir iş gücüne de sahip olduğunu belirtti. Güney Afrikalı iş insanları olarak Türk girişimciler ile ortak çalışmaya hazır olduklarını dile getiren Shangwe, "Türk ve Güney Afrikalı iş adamları çok iyi ticari ortak olacağına inanıyorum ve bu vesile ile sizleri Güney Afrika’ya davet ediyorum." dedi.

Gerçekleştirilen toplantının ardından BUGİAD ve Güney Afrikalı genç iş adamları ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen görüşmelerin oldukça verimli geçtiğini dile BUGİAD Genç üyesi Harun Aykan önümüzdeki aylarda Güney Afrika’ya ticari gezi gerçekleştirmek istediğini söyledi.

CİHAN

Yorumlar