Buca'nın köyleri sağlıklı suya kavuştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün ilçe merkezleri ve köylerde sürdürdüğü altyapı yatırımları devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Buca'nın köyleri sağlıklı suya kavuştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün ilçe merkezleri ve köylerde sürdürdüğü altyapı yatırımları devam ediyor. Buca ilçesinin Belenbaşı, Kırıklar, Karaağaç ve Doğancılar köyleriyle Menderes'in Bulgurca köyündeki şebeke yenileme çalışmalarını tamamladı. Beş köyde 2 milyon 107 bin liralık yatırımla toplam 43 kilometre uzunluğunda içme suyu ve 12 kilometre iletim hattı yenilendi. Doğancılar'a 2, Kırıklar'a 6, Belenbaşı'na 10 ve Karağaaç'a 5 kilometrelik şebeke döşendi. Bulgurca'daki şebeke imalatı ise 20 kilometre oldu. Doğancılar'da yeni yapılan depodan, şebeke hatlarının tamamlanmasıyla birlikte sıkıntı yaşayan Kırıklar ve Belenbaşı'na da su aktarıldı. Şebeke arızaları sebebiyle sıkıntı yaşayan Bulgurca'da da içme suyu hatları yenilendi, önümüzdeki günlerde devreye girecek.

İZSU yetkilileri, yaptıkları açıklamada şunları kaydetti: “Nif Dağı’ndan gelen kaynak suyunu kullanan ancak eskiyen su borusundaki kaçaklar nedeniyle yeterli su alamayan köylerde altyapı yatırımı başlattık. Öncelikle kaynaktan gelen suları toplamak için yetersiz kalan Doğancılar’daki dağıtım deposunun yerine, 50 metreküplük yeni bir su deposu yaptık. Depo ile kaynak arasında yer alan iletim hattını baştan sona yeniledik. 21 kilometrelik iletim hattı yenilenirken kaynak suyunun boruya alındığı tesisler de büyütüldü. Belenbaşı, Doğancılar, Kırıklar ve Karaağaç köylerinin içme suyu şebekesini yeniledik. Bu köylerimize, özellikle su sıkıntısının yaşandığı yaz aylarında sağlıklı ve kesintisiz su verilmiş olacak.”

Kırıklar Köyü Muhtarı Mahmut Özçiftçi ise, “Nif Dağı’ndan gelen kaynak suyumuz vardı ancak bunu yeteri kadar kullanamıyorduk. Köylülerimiz çok sıkıntı çekiyordu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı projeyle yapılan yatırımla artık köyümüz bol suya kavuştu.” dedi. Kırıklar'da yaşayan kadınlar da sık sık susuz kaldıkları günlerin geride kaldığını belirtti. CİHAN

Yorumlar