Bu topraklar Türkiye'nin olacak!

Bu topraklar Türkiye'nin olacak , cumhurbaşkanı , recep tayyip erdoğan , abd , barack obama , ortadoğu

Google Haberlere Abone ol
Bu topraklar Türkiye'nin olacak!

Erdoğan ve Obama görüşmesinde Ortadoğu'daki yeni sınırları çekilecek.

"Ortadoğu'da harita değişecek. PKK ve IŞİD’e karşı büyük askeri operasyonlar yapılacaktır. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın iktidardan gitmesi için Washington artık daha aktif rol almaya başlıyor. Bölgenin geleceği Türkiye ve ABD başkanlarının görüşmesine bağlı.’’

 ANS PRESS-in haberine göre, bu konuda ABD basını yazıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çin, Endonezya ve Pakistan ziyaretlerinden geri dönerken gazetecilere Washington'a sefer yapacağı konusunda verdiği açıklamanın ardından ABD basınında yer alan bilgilere göre, görüşmede Ortadoğu'daki yeni sınırları belirlenecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Barack Obama

ABD basınında yer alan bilgiye göre , Erdoğan'ın bu ziyareti bölgeyle ilgili büyük değişikliklere neden olacak. Türkiye ile ABD arasında "İncirlik" askeri üssü ile ilgili anlaşmaya gelmesine dikkat çeken gazetelerde yer alan haberlere göre, Erdoğan'ın "tampon bölge" talebini artık Washington kabul etmiş gibi görünüyor.

ABD Suriye'de savaşan YPG orduları arasından ajanlarını geri çekti. Bu ise YPG’nin bölgede imha edileceği ile ilgili bir sinyal olarak kabul ediliyor. "Halep koridoru" adı Fırat'ın batısındaki bölge IŞİD teröristleri tamamen temizlenecektir.

Tüm bunlar ise Büyük Britaniyan’ı rahatsız etmeye başladı. İngiliz basınından edinilen bilgiye göre, anlaşma sonucunda Fırat'ın batısı tamamen Türkiye'ye verilecek.

"Geçen hafta elde edilen" İncirlik "anlaşmasından sonra yeni adımlar atıldı. Türkiye'nin PKK ve IŞİD’e karşı büyük operasyonları yeni durumun ortaya çıkmasına neden oldu. Bu işlemler sona erdikten sonra Türkiye-Suriye sınırındaki Fırat'ın batısı tümüyle Türkiye'nin olacak. Burası Suriye'nin Cerablus, Afrin , Halep ve İdlib şehirlerini içeriyor.’’

Yorumlar