Bu sefer çocuklar değil, öğretmenler resim çizdi

Dünyaca ünlü yazım, işaretleme ve boyama gereçleri üreticisi Faber-Castell’in 2012 yılında hayata geçirdiği ‘Yaratıcı Çocuk, Yaratıcı Beyin’ projesi devam ediyor. Seminerlerin bu yılki üçüncü ayağı İzmir’de gerçekleşti. Seminerde...

Google Haberlere Abone ol
Bu sefer çocuklar değil, öğretmenler resim çizdi

Dünyaca ünlü yazım, işaretleme ve boyama gereçleri üreticisi Faber-Castell’in 2012 yılında hayata geçirdiği ‘Yaratıcı Çocuk, Yaratıcı Beyin’ projesi devam ediyor. Seminerlerin bu yılki üçüncü ayağı İzmir’de gerçekleşti. Seminerde öğretmenlerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak ve çocukların düşünce dünyasını geliştirirken nelere dikkat edilmesi gerektiği ele alındı.

    Seminere devlet ve özel okullardan 100 civarında ilkokul, anaokulu ve resim öğretmeni katıldı. Maltepe Üniversitesi Fen edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Gülçin Karadeniz, 'Yaratıcı Düşünce' konulu sunumunun ardından, çeşitli etkinlik tekniklerinden uygulamalar ile öğretmenlere atölye çalışmaları verildi.

    

    Öğretmenlerin sınıflarda uygulayabilecekleri etkinlik örnekleri verilen seminerde, yaratıcılığın öğrenebilir bir yeti olduğu uygulamalarla gösterildi. Seminere katılan öğretmenler, bol bol resim çizdi. Seminer sonrası katılımcılara, Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından imzalı katılım belgesi takdim edildi.

    Üçüncü yılında bini aşkın öğretmene ulaşan 'Yaratıcı Çocuk Yaratıcı Beyin' seminerlerinin bir sonraki durağı Ordu olacak.

CİHAN

Yorumlar