Bu saldırıda da ilk kınama HDP'den

HDP Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamada, "İstanbul İstiklal Caddesi’nde bu sabah meydana gelen bombalı saldırıyı lanetliyoruz" denildi. HDP Ankara saldırısını da kınayan ilk parti olmuştu.

Google Haberlere Abone ol
Bu saldırıda da ilk kınama HDP'den

HDP yapılan açıklamada, Beyoğlu'nda gerçekleştirilen terör saldırısı lanetlendi. HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Saldırının, Ankara saldırısında olduğu gibi doğrudan sivilleri hedef alan bir terör eylemi olduğu belirtilen açıklamada, "İstanbul İstiklal Caddesi’nde bu sabah meydana gelen bombalı saldırıyı lanetliyoruz. Sivil yurttaşlarımızın bulunduğu bir yerde, her gün ve saatte insanların işine gittiği, alışveriş yaptığı bir mahalde yapılan bu saldırı, kim tarafından yapılmış olursa olsun asla kabul edilemez, mazur gösterilemez" denildi.

Saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dileğinde bulunulan açıklamada, Türkiye'nin kutuplaşma, bölünme, ayrışma ve nefret söylemi yükselişi ile karşı karşıya kaldığı ifade edildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Demokratik siyaset alanının gitgide daraltıldığı ve bir olağanüstü hal durumuna ilerlenen bu ortamdan hızla çıkılmalı ve her türlü siyasal toplumsal sorunumuzun çözümü için Meclis’te bulunan partiler demokratik adımlar atmalıdır. Sağduyulu bir müzakere ortamının yaratılması acil ihtiyaçtır. Tüm demokrasi ve barış güçleri, demokrat ve vicdan sahibi her yurttaşımız, sivil toplum örgütleri, bu yönde gelişmelerin yaşanabilmesi için girişimde bulunmalıdır. Geçen her gün tahribat artmaktadır. Saldırıyı bir kez daha en sert şekilde kınıyor, tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz."

ANKARA SALDIRISINI DA İLK HDP KINAMIŞTI

HDP, Ankara'da meydana gelen saldırıyı da kınayan ilk parti olmuştu. HDP'den saldırıdan hemen sonra yapılan açıklamada, 'saldırıyı kınıyoruz' denilmişti. 

KURTULMUŞ: HDP'NİN LANETLEMESİNE BEKLİYORUZ

HDP'nin açıklaması yayınlandığı sırada canlı yayında açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bu saldırıda HDP'nin üzerine büyük bir sorumluluk düşüyor. HDP bütün benliğiyle bu saldırıyı lanetlemelidir" dedi. 

 

Yorumlar