Bu projeyle Kale’nin turizm geliri yüzde 100 artacak

Denizli'nin Kale Belediyesi'nin “Kale Yayla Evleri, Nostaljik Yaşam Parkı” projesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2013 Turizm Altyapısı mali destek programından yüzde 51 hibe almaya hak kazandı.

Google Haberlere Abone ol
Bu projeyle Kale’nin turizm geliri yüzde 100 artacak

Denizli'nin Kale Belediyesi'nin “Kale Yayla Evleri, Nostaljik Yaşam Parkı” projesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2013 Turizm Altyapısı mali destek programından yüzde 51 hibe almaya hak kazandı. GEKA ve Kale Belediyesi’nin ortaklaşa yapacağı projenin sözleşmesi törenle imzalandı. İmzaları, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata ve Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca attı. İlçede yayla evleri nostaljik yaşam parkı inşa edilerek, Güney Ege Bölgesi'nde farklı turizm imkânlarının ulaşılabilirliği ve çekiciliğinin arttırılması yoluyla bölgedeki potansiyelin açığa çıkarılması planlanıyor.

Genel Sekreter Alata, Kale Belediyesi tarafından daha önce hibe almaya hak kazanan “Kale Biberi Üretim ve Pazarlama Kanalları Mevcut Durum Analizi” adlı projeden sonra başarılı bulunan ikinci projeden dolayı Başkan Yarımca’yı tebrik etti. Yarımca da ilçelerinin Denizli, Muğla ve Aydın karayolu üzerinde bulunduğunu ifade ederek, “Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekebilecek alternatif turizm olanaklarının arttırılmasıyla bölgeye ciddi anlamda kalkınma sağlanacak. Tabae antik kentinin turizme açılmasıyla ilçemizin konaklama altyapısı hazır vaziyette olacak. GEKA tarafından açılan hibe desteği programıyla geliştirdiğimiz Yayla Evleri projesiyle mikro klima özelliği olan iklimimizle bölge, tatil yapmaya gelen vatandaşlarımız için yeni bir turizm merkezi haline gelecek. Belediyemiz personeli tarafından hazırlanan proje hayata geçirildiğinde istihdam olanağımız artacak. Denizli’nin turizm geliri yüzde 3, ilçemizinse yüzde 100 artacak.” dedi. Turizmin deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığı vurgulayan Başkan Yarımca, “Deniz turizmiyle yarışabilecek bir sektör olarak yayla turizmi görünüyor. Yerli ve yabancı turistler, Kale kültürüyle unutulmaz anılar yaşarken bir yandan yöresel yemeklerimizin tadına bakacak.” diye konuştu. Yatırım bütçesi 1 milyon 476 bin 930 TL olan projenin, 745 bin 597 TL’si Kale Belediyesi’ne hibe olarak verilecek. CİHAN

Yorumlar