Bu okuma salonunda çocuklar eğlenerek öğreniyor

Aydın’da geçen yıl Osman Yozgatlı Mahallesi’nde hizmete giren Hale Okuma Salonu, Efeler Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa yaz kursları düzenliyor. Kurslara çocuklar büyük ilgi gösteriyor.Vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verecek kurslar...

Google Haberlere Abone ol
Bu okuma salonunda çocuklar eğlenerek öğreniyor

Aydın’da geçen yıl Osman Yozgatlı Mahallesi’nde hizmete giren Hale Okuma Salonu, Efeler Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa yaz kursları düzenliyor. Kurslara çocuklar büyük ilgi gösteriyor.

Vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verecek kurslar açtıklarını belirten Hale Okuma Salonu Müdürü Halil Durak, "Özellikle çocukların ve gençlerin katıldığı bu kurslara yoğun ilgi var. Bu kurslarda çocukların ve gençlerin zamanlarını değerlendirme amaçlı olduğu gibi bu kurslar katılımcılara hem öğrenme hem de hoşça güzel vakit geçirme fırsatı sunuyor. Kurslarımız mayıs ayının sonundan bu yana devam etmektedir. Devam eden kurslarımız Kur'an-ı Kerim, bilgisayar, satranç, masa tenisi, sağlıklı yeme içme, pasta ve yemek kursları. Halkımızın talebi doğrultusunda Halk Eğitim Merkezimizin desteğiyle pek çok alanda kurs açabilmekteyiz." dedi.

Yıl içinde TEOG sınavlarına ve okul derslerine destek adına 6-7-8. sınıfa devam eden 300 öğrenciye kurs verdiklerini de belirten Durak, şunlarısöyledi. "Öğrencilerimize bu hizmeti ücretsiz sunduk. Bu öğrencilerimizin başarılı olması adına öğretmenlerimizle birlikte her türlü desteği vermeye çalıştık. Şu an öğrencilerimiz lise tercih aşamasında. Onlar için hangi okulların daha iyi olacağına dair tavsiye ve alternatifler sunmaya çalışıyoruz. Kısacası öğrencilerimize tercih konusunda destek sunuyoruz. Bu çalışmalarımız 2014-2015 eğitim sezonunda da devam edecektir. Yeni dönemde de 5. sınıflara da hizmet vereceğiz. Takdir ve teşekkür alan öğrencilerimiz kursumuza kayıt yaptırabilir."

Uygulamalı kursların büyük ilgi gördüğünü belirten Durak, "Çocuklarımız hem tatillerini değerlendiriyor hem de eğlenerek öğreniyor. Uygulamalı kurslarımız büyük ilgi görüyor. Yemek, pide, börek yapma gibi kurslar da düzenliyoruz." diye sözlerini tamamladı. CİHAN

Yorumlar