Bu manzarayı gören şaşırıyor!

Tokat'ta meyve ağaçlarının dallarına içi su dolu pet şişeler asan çiftçi, kendi geliştirdiği bu yöntemle daha fazla meyve almayı planlıyor

Google Haberlere Abone ol
Bu manzarayı gören şaşırıyor!

Tokat’ta kiraz ağaçlarının dallarına bir kiloluk ile 5 kiloluk içi su dolu pet şişeleri asılı şekilde görenler şaşkınlığını gizleyemiyor. 52 yaşındaki çiftçi Ahmet Coşar, Amasya’daki bahçesi ve Tokat’ta yetiştirdiği meyve ağaçlarında uygulamaya koyduğu enteresan buluşu ile göğe doğru yükselen ağaçların dallarını aşağı doğru eğerek büyümesini sağlamayı hedefliyor. Kiraz ağacının yukarı doğru dallanmasını önlemek ve esas gövdesinden meyve alabilmek için böyle bir yönteme başvurduğunu anlatım eden Coşar, “Kiraz ağaçlarının dallarını yatırarak içi su dolu pet şişeleri iple bağlıyorum. Böylece ağacın bedeni daha çok güneş alırken, dalların yukarı doğru gitmesini önlüyorum. Esas artısı ise ağacın gövdesindeki meyve gözleri hava ve güneşi tam aldığı için daha pişkin oluyor, soğuğa daha dayanıklı oluyor. Geçen sene çok aşırı faydasını gördüm” dedi.

Daha önceden iple ağaçların dallarını bağlatarak yere doğru eğdiğini anlatım eden Çolak, ipin yağmur ve güneşte çürümesi itibariyle kendince böyle bir metod geliştirdiğini belirterek, “9. aya kadar bu biçimde duracak. Ağaca hiç bir zararı yok, artısı var. Görenler şaşırıyor. Bu biçimde Allah nasip ederse verimi artıracağım. Mart ayında bu yöntemle bununla beraber ağacımın daha güvenli olduğunu hissediyorum. Geçen sene faydasını gördüm. Güneşi görmeyen yerdeki meyvenin özü ile gören yerdeki meyvenin özüne göre daha sakattır” diye konuştu.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar