'Bu kasabaya siyasetçilerin girmesi yasak'

Kahramanmaraş merkeze bağlı Fatmalı kasabası sakinleri yerel seçimlere az bir süre kala kasabalarına siyasilerin girmemesi için ilginç bir protesto yöntemi seçti.

Google Haberlere Abone ol
'Bu kasabaya siyasetçilerin girmesi yasak'

Kahramanmaraş merkeze bağlı Fatmalı kasabası sakinleri yerel seçimlere az bir süre kala kasabalarına siyasilerin girmemesi için ilginç bir protesto yöntemi seçti. Kasabanın girişine ‘Dikkat! Fatmalı Kasabasına Siyasi Partilerin Girmesi Yasaktır’ pankart asarak tepkilerini dile getiren belde sakinleri, seçimden seçime kendilerini hatırlayan siyasetçileri beldelerinde görmek istemediklerini söylüyor.

    İl merkezine 20 kilometre uzaklıkta, yaklaşık 5 bin kişinin yaşadığı kasabada, seçim döneminde siyasilerin ev ev, mahalle mahalle dolaşıp oy isterken, seçimden sonra beldelerini hiçbir partinin hatırlamadığını öne süren vatandaşlar, tüm siyasi partileri kasabalarında görmek istemedikleri için böyle bir yöntem seçtiklerini belirtiyor.

    Fatmalı kasabasında yaşayan Murat Kavun, kasabanın girişine asılan pankartın seçim döneminde vatandaşın sorunlarıyla ilgileniyor izlenimi veren siyasetçilere bir tepkinin sonucu asıldığını söyledi. Kavun, seçimlerde oy isteyen siyasilerin yıllar sonra kendilerine yine seçimde uğradıklarını belirterek şunları kaydetti: “Sadece seçim zamanlarında kasabımıza gelerek bizim sorunlarımızla ilgileniyor izlenimi vermeye çalışan siyasetçilere bir tepkidir bu. Beldemizde yıllardır çözülemeyen sorunlar var, dile getirdiğimiz ama kimseye duyuramadığımız eksikliklerimiz hala duruyor. Bunlarla ilgilenmeyen, dertlerimize çare olmak için gelip bizi sormayan siyasetçiler seçim zamanında sadece kendileri için bizim yanımıza geliyor. Artık bunlara inanmıyoruz ve kasabamızda onları istemiyoruz. Geleceklerse her zaman gelsinler, sadece işleri düştüğünde bize ihtiyaçları olduğunda gelmesinler. Biz onlara oy veriyoruz ki bizimle ilgilenin diye ama her seçim süreci bittiğinde bizim siyasetçilerimizde kayboluyor, ta ki bir diğer seçime kadar. Artık biz bunlara inanmıyoruz, bu sözde sizi seviyoruz sloganları karnımızı doyurmuyor aksine ağrıtıyor. Hiçbirini istemiyoruz, gelmesinler.”

    Fatmalı Kasabası Karabörk Mahallesi'nde daha önce 4 dönem muhtarlık yapan ancak son seçimde muhtarlığı kaybeden Duran İnce de, kasabaya hizmet gelmediği için pankartı açtıklarını dile getirerek şöyle konuştu: “Kasabamızda AK Partiye yüzde 95 oy çıkmasına rağmen AK Parti taş üstüne taş koymadı. Gelen paralar çarçur edildi, bundan önce 4 dönem muhtarlık yaptım. Hiçbir hizmet göremedik, pankartı köylüler açmış, bu güne kadar hizmet gelmediği için bu şekilde tepki göstermişler.” CİHAN

Yorumlar