“Bu kalkışma, Türkiye'yi Suriye'ye dönüştürme projesiydi“

TBMM Başkanvekili Aydın: (FETÖ'nün darbe girişimi) Bu kalkışma, Türkiye'yi bölme, devleti ele geçirme operasyonuydu, özetle Türkiye'yi Suriye'ye dönüştürme projesiydi" dedi.

Google Haberlere Abone ol
“Bu kalkışma, Türkiye'yi Suriye'ye dönüştürme projesiydi“
TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Bu kalkışma, Türkiye'yi bölme, devleti ele geçirme operasyonuydu, özetle Türkiye'yi Suriye'ye dönüştürme projesiydi." dedi.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi hain bir saldırıyla karşı karşıya kaldığını, bu durumun darbenin ötesinde farklı bir girişim olduğunu bildirdi.
Türkiye'nin 15 Temmuz tarihine gelen kadar birçok girişim yaşadığını anımsatan Aydın, "Bu kalkışma, Türkiye'yi bölme, devleti ele geçirme operasyonuydu, özetle Türkiye'yi Suriye'ye dönüştürme projesiydi. Ondan çok emin olmalıyız." ifadesini kullandı.

Herkesin Irak ve Suriye'nin halini çok yakından takip ettiğine işaret eden Aydın, şöyle devam etti:
"Suriye'nin halini görüyoruz. Suriye üzerinden Türkiye'yi yıkamayanlar, seçimle ve sandıkla iktidara gelenleri alt edemeyenler, demokrasi dışı faaliyetlerle hem mevcut hükümeti yıkmak hem de sadece bu milletin değil aynı zamanda da ümmetin lideri olan Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan ile bu büyük milleti alt etmek istedi ama aziz millet, demokrasisine, milli iradesine ve geleceğini sahip çıktı. İnsanlar kendini tanklara ve tüfeklere karşı siper etti."

Aydın, milletin uyanışını ve direnişini gören hiç kimsenin böyle bir girişime asla kalkışamayacağını vurguladı.

TBMM gündemi: Torba Yasa

Aydın, FETÖ'nün darbe girişiminin TBMM'nin çalışma koşullarını da değiştirdiğini belirtti. Normal şartlarda 1 Temmuz'da tatile girmesi gereken Meclis'in darbe girişiminin ardından çalışma kararı aldığını anımsatan Aydın, milletin vekilleri olarak, halkın ihtiyaç ve beklentilerine ilişkin yasal düzenlemeleri yapmak için bıkmadan, usanmadan ve yorulmadan görev başında olduklarını, çalışmalarına yoğun şekilde devam edeceklerini söyledi.

Geçen hafta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundan "Torba Yasa" olarak bilinen kanun tasarısının geçtiğini hatırlatan Aydın, büyük ihtimalle bu hafta Torba Yasa'ya ilişkin görüşmelerin yapılacağına değindi.

Aydın, tasarı kapsamında şehit yakınlarına ÖTV'siz araç verilmesinin hatırlatılması üzerine, şu bilgileri verdi:
"Hükümet bu konuda çalışıyor. Mevcut yasa gereği, şehit ve gazilerimiz hangi imkanlardan yararlanıyorsa aynı derecede vatan ve ülkesine sahip çıkan, demokrasi kahramanı demokrasi şehitlerimiz de bunlardan yararlanmalı. Demokrasi şehitlerimiz arasında tankların altına yatan gençlerimizi, göğsünü siper eden kardeşlerimizi gördük. Eğer insanlar ülkesi, milleti, bayrağı ve geleceği adına canını siper edebiliyorsa, bunlara ekonomik olarak ne yaparsanız yapın yetmez ama inşallah ifade ettiğim gibi şehitler için ne tür katkılar varsa demokrasi şehitlerimiz için de sunulacaktır."

Aydın, TBMM'deki diğer maddenin de anayasa değişikliğine yönelik çalışmalardan oluşacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar