Bu kafenin tüm çalışanları üniversiteli

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin(AKÜ) aşçılık ve turizm bölümlerinden mezun olan öğrenciler belediye ve üniversitenin desteğiyle tefrişi yapılan kafeyi işletiyor.

Google Haberlere Abone ol
Bu kafenin tüm çalışanları üniversiteli

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin(AKÜ) aşçılık ve turizm bölümlerinden mezun olan öğrenciler belediye ve üniversitenin desteğiyle tefrişi yapılan kafeyi işletiyor. ‘Lezzet Durağı’ isimli kafenin tüm çalışanları üniversiteli. Mutfağından, garsonuna kadar üniversiteli olan öğrenciler bir taraftan para kazanırken, diğer taraftan da gelirleriyle ihtiyaç sahibi öğrencilere burs sağlayacak. Kafede aynı zamanda üniversitenin turizm ve aşçılık bölümü öğrencilerine pratik çalışma ve staj imkânı da sunulacak.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörlüğü, Afyonkarahisar Belediyesi ile AKÜ Eğitim, Sağlık ve Bilimsel Araştırma Vakfı işbirliğinde hizmete sunulan 'Lezzet Durağı' adlı kafeterya ve restoran düzenlenen bir törenle açıldı.
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, üniversite-yerel yönetim işbirliğinin güzel bir örneğinin Afyonkarahisar’da yaşandığını söyledi. Solak, hizmete giren kafeterya ve restoranın Afyonkarahisar halkına, hasta ve yakınlarına, AKÜ öğrencileri ile çalışanlarına ekonomik ve nezih bir ortam oluşturmak üzere planlandığını dile getirdi. Solak, "Belediyemiz ile üniversitemiz arasında imzalanan protokol kapsamında 3 yıl süre ile üniversitemiz Turizm Fakültesi, Afyon Meslek Yüksekokulu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Programı ile başarılarından kıvanç duyduğumuz aşçılık programı öğrencilerine pratik çalışma ve staj imkânı da sunulan tesiste öğrencilerimize aynı zamanda maddi destek sağlanacaktır. Elde edilen gelirle yardıma muhtaç öğrencilerimize de burs ve barınma yardımında bulunulacaktır.” dedi.

Şu an mutfakta çalışan aşçıların tamamının üniversite mezunu öğrenciler olduğunu belirten Solak, bunun kendileri için ayrıca bir mutluluk kaynağı olduğunu, tesisin yapım ve tefrişini gerçekleştiren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a teşekkür etti.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da hem üniversiteyle çok güzel bir işbirliği örneği olması için hem de bir sosyal sorumluluk projesi olarak bu bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Çoban, "Gördüğünüz mekânın inşaatı ve tefrişatını belediye olarak üstlendik. Tefrişatı derken tüm mutfak malzemeleri, yemek takımları, kaşığı, çatalı, bıçağı, klima sistemleri, masası, sandalyesi, televizyonları, projeksiyonları, perdeleri, tuzluğundan peçetesine kadar her şeyiyle belediyemiz tarafından hazır hale getirilmiş ve üçlü bir protokolle işletmeye açılmıştır." dedi.

Çoban, AKÜ Aşçılık ve Turizm Bölümü öğrencilerine staj ve hünerlerini sergileme imkânı da sunacak tesisin en önemli özelliğinin Afyonkarahisar halkına ekonomik ve güvenli lezzet sunmak olduğunu dile getirdi. Çoban, hem üniversite mensuplarının, hem de hastaneye gelen hasta yakınlarının hoşça vakit geçirebileceği nezih, tertemiz bir ortam oluşturulduğunu anlattı. CİHAN

Yorumlar