'Bu HSYK ile iktidarın ilçe başkanının oğlu bile yargılanamaz'

Turgut Özal Üniversitesi öğretim üyesi, siyaset bilimci ve terör uzmanı Doç. Dr. Mahmut Akpınar, HSYK’nın yapısının değişmesiyle artık Türkiye'de yargının öldüğünü, hukuk devletinin kalmadığını savundu.

Google Haberlere Abone ol
'Bu HSYK ile iktidarın ilçe başkanının oğlu bile yargılanamaz'

Turgut Özal Üniversitesi öğretim üyesi, siyaset bilimci ve terör uzmanı Doç. Dr. Mahmut Akpınar, HSYK’nın yapısının değişmesiyle artık Türkiye'de yargının öldüğünü, hukuk devletinin kalmadığını savundu. Akpınar, "Bu HSYK yapısıyla değil bir bakan çocuğunu, iktidarın ilçe başkanın çocuğunu bile yargılanamaz. Çünkü yargının vanası, direk yürütmeye, bir adama bağlandı." dedi

Doç. Dr. Akpınar, Eskişehir'de Yunus Emre Kültür Sanat Sevgi ve Barışa Çağrı Derneği (YUSEV) tarafından düzenlenen 'Demokrasi ve Özgürlük' konulu konferansa katıldı. Akpınar, yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı konferansta gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Hükümetin yargı da yaptığı değişiklikleri dikkat çeken Doç. Dr. Akpınar, HSYK'nın yapısının değişmesiyle artık Türkiye'de yargının öldüğünü, hukuk devletinin kalmadığını kaydetti. Doç. Dr. Akpınar, "Kuvvetler ayrılığı tamda 17 Aralık için lazımdır. Ama Cumhurbaşkanı'nın HSYK'yı onaylamasıyla birlikte, Türkiye'de hukuk devleti öldü. Hukuk devleti, diye bir şey yok artık. Kuvvetler ayrılığı, diye bir şey kalmadı. Bu HSYK yapısıyla değil bir bakan çocuğu, iktidarın ilçe başkanın çocuğunu bile yargılayamaz. Yargılamaya kalkarsanız, tepesine bir müfettiş gelir. Hakimler dağıtılır. Çünkü, yargının vanası direk yürütmeye bağlandı. Hatta, yargının vanası bir adama bağlandı." dedi.

HSYK DEĞİŞİKLİĞİ MİLLİ İRADEYE EN BÜYÜK DARBEDİR

TBMM'nin bypass edilmiş durumda olduğunu, anayasaya aykırı olan bir yasa teklifinin bir kişinin iki dudağı arasında çıktığını, herkesin el kaldırıp yasalaştığını ifade eden Doç. Dr. Akpınar, "Milli iradeye de en büyük darbedir bu. Hukuk dünya yıkılsa başka şeye bakmaz. Adaletin tecelli etmesine bakar. Adalet tecelli edecekse diğer şartlara bakmaz. Bir kere hukuk zamanlanma diye bir şeyi dikkatte almak gibi bir durumda değildir." diye konuştu.

SAYIŞTAY'IN ÇALIŞTIRILMAMASI, FEZLEKELERİN MECLİSE GELMEMESİ ANAYASAL SUÇTUR

Bu memlekette 4 defa darbe yapan ordunun bile gidip yargılandığını, hiçbirinin savcıları, hakimi ve adalet duygusunun bu kadar itibarsızlaştırmadığını belirten Doç. Dr. Akpınar, "Ve onlar hep deliller üzerinden tartıştılar. Dünyanın her yerinde yolsuzluk olur, bu normaldir. İnsanın olduğu yerde kirlenme olur. Ama bunun hesap verebilme araçlarının, kanallarının geliştirilmesi lazım. Sorgulamanın olmadığı, hesap vermenin olmadığı, Sayıştay'ın çalıştırılmadığı, fezlekelerin Meclis'e getirilmemesi, bunların hepsi anayasal suçtur." diye konuştu.

FEZLEKELER MECLİSE GELMEDİĞİ İÇİN GERÇEKLERİ ÖĞRENEMİYORUZ

Gündeme yansıyan Başbakan ile oğluna ait ses kayıtlarının gerçek olduğunu aktaran Akpınar, "O ses kayıtlarının tamamı Bilal ile konuşulan da dahil adli delillerdir. Mahkeme kararı ile dinlenmiştir. Ama fezlekeler meclise gelmediği için Ergenekon da ki gibi iddia hazırlanamadığı için gerçekleri göremiyoruz." şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından YUSEV Başkanı Orhan Aydın, Akpınar bir plaket takdim etti.
CİHAN

Yorumlar