"Bu Fotoğraflar Gençlerin Dağa Çıkmasına Neden Oldu"

Fotoğrafları Beşir Atalay'ın çektirdiği ve basına servis edildiği iddiası doğru mu?

Google Haberlere Abone ol
"Bu Fotoğraflar Gençlerin Dağa Çıkmasına Neden Oldu"

Emekli emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer'in kamuoyunda tartışma yaratan KCK şüphelilerinin plastik kelepçeli fotoğraflarının çekilip servis edilmesinin Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın talimatı ile çekildiği iddiası ve Başbakan Yardımcısı Atalay'ın, "Bu fotoğrafın yayınlanmasında bilgim olduğu konusu külliyen yalan ve iftiradır" demesinin ardından, bu kez fotoğrafta yer alan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş konuştu. Fotoğrafın hikayesini anlatan Başkan Demirbaş, kelepçelerin emniyette değil, sabah saat 05.30'da Adliye önünde talimat üzerine ellerine takıldığını belirterek, "Benim elime plastik kelepçe takmak için gelen polis benim öğrencimdi. Göz göze geldik. Duraksadı ben ona 'Tak senin görevindir' dedim. O saatte polis kamerası ile çekilen fotoğraflar daha sonra basına servis edildi" dedi.

Diyarbakır Sur Belediye Başkanı ve BDP'nin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Demirbaş, olayın sadece kelepçeli fotoğraf olarak değerlendirmenin doğru olmadığını belirterek, "Orada Kürtlere bir fotoğraf ile mesaj verilmek istendi. Kürtlere 'demokratik siyaset yapamazsınız, size içeri tıkarız' mesajı verilmek istendi. Bu fotoğraflar, birçok Kürt gencinin dağa çıkmasına yol açtı.Topluma bu yönde bir mesaj verildi. Seçilmişte olsa sizin temsilcilerinizi, demokratik siyaset yapanları içeri tıkarız denilmek istendi. O kelepçelerin kimlerin talimatı ile yapıldığı bellidir, ortaya çıkarılması çok kolaydır. O fotoğraflar, iki eski ortağı ortak operasyonu sonucu çekilip servis edildi" dedi.

'PARALEL YAPTIYSA, HÜKÜMET SONRA GEREĞİNİ NİYE YAPMADI'

Demirbaş, olayın bir zihniyet meselesi olduğunu ve Kürtlere siyaset yaptırmamak için bu mesajın kamuoyuna verilmek istendiğini de belirterek, "Paralel yapı dedikleri yapı bunların çocuklarını gözaltına alırlarken neler yaptıklarını bütün kamuoyu gördü. Eğer hükümet bu kelepçeli fotoğrafların çekilmesi ve servis edilmesinden rahatsız olduysa neden bir işlem veya soruşturma yapmadı. Hükümete rağmen eğer paralel yapı bunu yaptıysa hükümet sonra gereğini niye yapmadı" dedi.

'İNEK GETİRİLSEYDİ, KOYUN VE TAVUK ÇALINMAZDI'

Konu ile ilgili bir fıkra anlatan Belediye başkanı Abdullah Demirbaş, şöyle dedi:

"Bir adamın ineğini çalmışlar, adam, ineğini çalanın bulunmasını ve ineğinin getirilmesini istemiş. İnek bulunmadan bu kez koyununu çalmışlar. Adam yine, 'İneğimi getirin' demiş. İnek ve koyun bulunmadın bu kez tavuklarını çalmışlar. Adam yine, 'İneğimi bulu' demiş. Kendisine, 'koyunun ve tavuğun çalındı sen hale ineğin peşindesin' demişler. Adam, 'İneğimi getirseydiniz, koyun ve tavuklarım çalınmazdı' demiş.Yani hükümet zamanında niye gereğini yapmadı bunu yanıtlamaları lazımdır."

ATALAY NE DEMİŞTİ?

Emekli emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer'in kamuoyunda tartışma yaratan KCK şüphelilerinin plastik kelepçeli fotğraflarının çekilip servis edilmesinin Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın talimatı ile çekildiği iddiası üzerine Başbakan Yardımcısı Atalay'ın, "Bu fotoğrafın yayınlanmasında bilgim olduğu konusu külliyen yalan ve iftiradır. O fotoğrafın yayınlanması Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, beni ve Hükümeti çok rahatsız etti. Hiçbir zaman tasvip etmeyeceğimiz bir görüntüdür ve direkt çözüm sürecine yönelik bir provokasyondur. Tamamen çözüm sürecini zora sokmak için yapılmış bir tertiptir bu fotoğrafın kimler tarafından çekilip servis edildiğini bulmak için o dönem valilerimiz ve emniyet müdürlerimizle birlikte çok uğraştık ancak maalesef kimin sızdırdığı bir türlü ortaya çıkmadı"demişti.

Yorumlar