'Bu Dünyada Biz de Yaşıyoruz' projesi başarıyla tamamlandı

Çorum'un Sungurlu İlçe Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından hazırlanan 'Bu Dünyada Biz de Yaşıyoruz' projesinin başarıyla tamamlandığı bildirildi.Sungurlu Kaymakamlığı Proje Koordinatörü Ahmet Haşim Özsaray, yaptığı...

Google Haberlere Abone ol
'Bu Dünyada Biz de Yaşıyoruz' projesi başarıyla tamamlandı

Çorum'un Sungurlu İlçe Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından hazırlanan 'Bu Dünyada Biz de Yaşıyoruz' projesinin başarıyla tamamlandığı bildirildi.

Sungurlu Kaymakamlığı Proje Koordinatörü Ahmet Haşim Özsaray, yaptığı açıklamada, 21 Mayıs 2013 tarihinde onaylanarak uygulanmaya başlanan ve Orta Karadeniz Kalkınma (OKA) Ajansı 2013 yılı Dezavantajlı Gruplara Yönelik Sosyal İçerme Mali Destek Programı kapsamında desteklenen projenin hedefine ulaşarak, başarıyla tamamlandığını söyledi.

Sungurlu Kaymakamlığı, Sungurlu Gençliği Eğitim Kültür ve Spor Derneği ile Sungurlu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın proje ortaklarının olduğunu ifade eden Özsaray, proje iştirakçilerinin ise Sungurlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sungurlu Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Çorum Kamu Hastaneleri Birliği Sungurlu Devlet Hastanesi ile Bölükbaşıoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezinin olduğunu aktardı.

Kaymakam Osman Beyazyıldız'ın yakından takip ettiği projenin amacının Sungurlu'nun belde ve köylerinde yaşayan orta ve ağır düzeyde zihinsel engelli çocuklara 1 yıl boyunca eğitim verilmesi olduğunu anlatan Özsaray, ''Proje ekibinin kurulmasının ardından proje tanıtım faaliyetlerinin yapılması için merkez, köy ve beldelerdeki zihinsel engelli ailelere ziyaretler yapıldı. Eğitime alınacak 6-23 yaş arası 16 orta ve ağır düzeyde engelli belirlendi. Belirlenen engelli bireylerin araç ile ilçe merkezine taşınarak Bölükbaşıoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulunda eğitim verildi. Eğitmenler tarafından zihinsel engellilere müzikal, tiyatro ve halk oyunları eğitimi verildi. Projenin toplam maliyeti 136 bin 123 TL bunun 101 bin 210 TL'lik yüzde 74,35'lik kısmını OKA, geri kalan kısmını ise Sungurlu Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından karşılandı.'' dedi. CİHAN

Yorumlar