Bu bölgede oturanlar dikkat!

217 bin abonenin elektriği kesilecek

Google Haberlere Abone ol
Bu bölgede oturanlar dikkat!

DİCLE Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye, (DEDAŞ) bağlı Dicle Elektrik Perakende Satış Şirketi, (DEPSAŞ), Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak'ta elektrik borcunu ödemeyen aralarında kamu kuruluşlarının da bulunduğu 217 bin abonenin elektriğini kesecek. Şirket, elektrik sayaçlarının ücretsiz değiştirileceğini kentlerde billboardlara Türkçe ve Kürtçe afişler asarak duyurdu.

DEPSAŞ, abonolerin biriken elektrik borçlarını ödenmesi için 31 Aralık 2013 tarihine kadar faiz affı kampanyası uyguladığını bildirdi. Kampanya, yüz binlerce aboneye mektup ve SMS ile bildirildi. Kampanyanın son ermesine kısa süre kala şirket, kampanya süresince borcunu ödememekte direndiğini saptığı 6 ildeki 217 bin abonenin elektriğinin kesileceğini açıkladı. DEPSAŞ, elektriği kesilen abonelerin, borcunu ödemeden mühürleri kırarak enerji almaya devam etme alışkanlığının dikkat çekici boyutlarda bulunduğunu, bu yola başvuran aboneler ve yasal olmayan biçimde sayaca müdahalede bulunanların can güvenliklerini de tehlikeye soktuğu vurgulandı. 

Abonelerin kayıt dışı 'kaçak yollarla' elektrik kullanarak 'karşılıksız yararlanma' suçu işlemekten hapis cezası dahi alabildiği belirtildiği açıklamada, "Söz konusu aboneler bununla birlikte parasal müeyyideler ve 'kamusal haklardan men' ile sonuçlanan cezalarla da karşı karşıya kalabiliyor" denildi.

ARALARINDA KAMU KURUMLARI DA VAR

Özelleştirme öncesi yeterince uygulanmayan bu müeyyidelerin uygulanması için süreci tavizsiz biçimde işletme kararı aldığı belirtilen açıklamada şunlar yer aldı:

"Bunun için hukuk büroları ve avukatlarla kapsamlı anlaşmalar imzalandı. Bu doğrultuda, aralarında belediye, köy içme suları, resmi ve kamu kurumları, şirket, ticarethane ve meskenlerin bulunduğu abonelerin enerji kesintisinin kış ortasında mağduriyetlere yol açmaması için herkesin yükümlülüklerini yerine getirmesi uyarısında bulunuldu. DEPSAŞ, borcunu ödememekte direnen ve kayıt dışı elektrik enerjisi kullanma alışkanlığından vazgeçmeyen abonelere yönelik olarak bölge genelinde başlatacağı enerji kesme uygulamasına 1 Ocak'tan itibaren başlayacak. Kısa sürede tamamlanması beklenen borçlu 217 bin abonenin elektriğini kesme işlemini Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. ( DEDAŞ) ekipleri Gerçekleştirecek. Bu uygulama, borcunu düzenli ödeyen abonelere kaliteli ve kesintisiz enerji sağlamayı da amaçlıyor."

TÜRKÇE-KÜRTÇE AFİŞLER

DEPSAŞ abonelerin elektrik sayaçlarının yenilenmesi içinde bir dizi önlem aldı. Abonelerine bu konuda çağrıda bulunan şirket, kentlerde bilboardlara Türkçe ve Kürtçe olarak, "Yeni bir sayfa açalım. Elektrik sayacınızı ücretsiz değiştirelim. Sorunlu sayacınız nedeniyle ceza ödemeyin" yazılı afişler astı.

Yorumlar