Bu Benim Eserim Yarışması’nda finale kalan 9 projeden 3’ü Burç Okullarının

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliğinde ortaokul öğrencilerine yönelik bu yıl 9.

Google Haberlere Abone ol
Bu Benim Eserim Yarışması’nda finale kalan 9 projeden 3’ü Burç Okullarının

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliğinde ortaokul öğrencilerine yönelik bu yıl 9.su düzenlenen ‘Bu Benim Eserim Proje Yarışması’nın bölge finali sonuçlandı. Türkiye finaline katılmaya hak kazanan 9 projeden 3'ü Burç Okullarından çıktı.

Bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde girdikleri her yarışmada farklarını hissettiren Burç Okulları öğrencileri, Bu Benim Eserim Proje Yarışmasına da damga vurdu. Aynı yarışmanın lise kategorisinde 5 madalya kazanan Burç Okullarının, bu kez ortaokullar arasında aynı başarıya koşması ayrı bir gurur kaynağı oldu.

6160 PROJE ARASINDAN SEÇİLDİLER
Her yıl Türkiye genelinde büyük heyecanla beklenen yarışmanın bölge finali ödül töreni Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. Ülke genelinde 81 ilde ortaokulların 6, 7 ve 8. sınıflarına yönelik matematik ve fen bilimleri alanlarında gerçekleştirilen yarışmanın bölge sergisine Adana, Mersin, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Kilis, Karaman’dan 6 bin 160 proje arasından 87 proje bölge sergisine davet edildi.

Özel Burç Okulları yarışmaya damgasını vurdu. 'Polyominalarla Geometrik Modelleme Projesi ile Eren Can Gür ve 'Kaynaşan Üçgenler Projesi’ ile Ömer Takkin matematik alanında ödüllendirilirken, 'Enerji Hidrofan Projesiyle İlayda Uslular ve Zeynep Tuğçe Acar fizik alanında ödüllendirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve TUBİTAK işbirliği ile öğrencilerin toplumun yaşam kalitesini arttırmak, bilim ve teknoloji alanlarında yenilikçi, yönlendirici, katılımcı olmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen 'Bu Benim Eserim Proje Yarışması'nda Türkiye finaline katılmaya hak kazanan 9 projeden 3 tanesinin Özel Burç Okulları’ndan çıkması "Burç klasiği" olarak değerlendirildi.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, törendeki konuşmasında, geleceğin bilim adamlarıyla gurur duyduğunu belirterek, "Bu çalışmada büyük emeği geçen Jüri üyelerine ve TÜBİTAK’a teşekkür ederim. Yarışmalarda dereceye girerek ödül alan öğrencilerimize ise başarılarının devamını dilerim" dedi.
Burç Okulları’nın bölge sergisinde 12 projesi sergilendi. TÜBİTAK tarafından çevre üniversitelerden oluşan jüriler Türkiye finaline gidecek 9 projeyi belirledi. Ödüller tertip komitesi koordinatörü Prof. Dr. Ülkü Çömelekoğlu tarafından okundu. 5-8 Mayıs 2014 tarihlerinde Ankara’da yapılacak Türkiye sergisine Özel Burç Okulları öğrencileri 3 proje ile bölgeyi temsil edecek.

Burç Okulları Genel Müdürü Sultan Sözeri, yaptığı değerlendirmede, “Bu Benim Eserim Proje bölge sergisinde lise projelerimizin 5 altın madalya kazanmasının ardından ortaokul öğrencilerimizin de Türkiye finaline gidecek 9 projeden 3 tanesin okulumuzdan seçilmesi bizleri son derece memnun etti. Bu projeleri hazırlayan öğrencileri ve emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederim.” dedi.
CİHAN

Yorumlar