'Bu Benim Eserim' Projesi birincisi öğrenci ve ailesi plaketle ödüllendirildi

'Bu Benim Eserim' proje yarışmasında Türkiye birincisi olan öğrenci, öğretmen ve velisi okul yönetimi tarafından plaketle ödüllendirdi. Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu(TÜBİTAK) her yurt...

Google Haberlere Abone ol
'Bu Benim Eserim' Projesi birincisi öğrenci ve ailesi plaketle ödüllendirildi

'Bu Benim Eserim' proje yarışmasında Türkiye birincisi olan öğrenci, öğretmen ve velisi okul yönetimi tarafından plaketle ödüllendirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu(TÜBİTAK) her yurt genelinde okullar arası düzenlediği Bu Benim Eserim Projesi Yarışması'nda Özel Toros Sema Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Reşat Göktan Özturan'ın 'Özel Karışımdan Gelen Radyasyon Engelleme Harcı' projesi finalde 100 başarılı proje arasına girdi. MEB ve TÜBİTAK finale kalan 100 projesinin hepsini birinci kabul etti.

Ödülünü Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan alan proje danışmanı fen bilgisi öğretmeni Mehmet Yılmaz, projeyi sahibi öğrenci Reşat Göktan Özturan Ankara'dan döndükten sonra Manavgat'ta Toros Sema Ortaokulu toplantı salonunda birinci geldikleri proje hakkında bilgilendirme yaptı.

Proje danışmanı Mehmet Yılmaz, bu seneki Bu Benim Eserim Projesi'ne 81 ilden 42 bin 494 proje başvurusu yapıldığını söyledi.

42 bin 494 proje arasında finale kalarak birinci seçilmenin önemli başarı olduğunu belirten Yılmaz, okullarının geçen yılda Bu Benim Eserim proje yarışmasın da Türkiye birincisi olduğunu hatırlattı.

Öğrenci Reşat Göktan Özturan'da birinci seçilen proje ile ilgili sinevizyon eşliğinde bilgilendirme yaptı. Özturan, "Hazırladığı proje ile her an maruz kaldığımız cep telefonları, televizyon ekranları, nükleer sızıntılar ve radyasyon yayıcılarına karşı özel karışımlı bir harç elde ettik. Bu harcımız dış cephe kaplamalarına ilaveten her binaya uygulanabilecektir. " diye konuştu.

Okul Müdürü Hüsamettin Önder'de yaptığı konuşmasında projelerinin Türkiye birincisi olmasından onur duyduklarını söyledi.

Okullarının iki yıldır Bu Benim Eserim Projesi'de Türkiye birincisi seçildiğini hatırlatan Önder, "Öğrencilerimizin çalışkanlığı, özgüvenleri ve bilime olan sevgilerinin canlı örneklerine şahit olduk. Eğitim anlayışımız olarak öğrencilerimize bilimsel düşünmeyi ve üretkenliği önemsetiyoruz. Okulumuz tüm derslerde çeşitli başarılar elde etmiştir. Fen bilimleri alanında da bu sene bir kere daha öğrencilerimiz Reşat Göktan Özturan'la başarıya imza atmanın onur ve gururunu yaşadık. " ifadesini kullandı.

Önder, proje sunumu sonrası öğrenci Reşat Göktan Özturan, öğretmeni Mehmet Yılmaz ve öğrencinin anne ve babası Mustafa Nejat-Meral Özturan çiftine plaket takdimi yaptı.

CİHAN

Yorumlar