'Bu Benim Eserim Proje Yarışması'na Burç Okullarından 44 proje

Milli Eğitim Bakanlığı ve TUBİTAK işbirliği ile öğrencilerin toplumun yaşam kalitesini arttırmak, bilim ve teknoloji alanlarında yenilikçi, yönlendirici, katılımcı olmalarını sağlamak için düzenlenen 'Bu Benim Eserim Proje Yarışması'nın ilk aşamasında Öz.

Google Haberlere Abone ol
'Bu Benim Eserim Proje Yarışması'na Burç Okullarından 44 proje

Milli Eğitim Bakanlığı ve TUBİTAK işbirliği ile öğrencilerin toplumun yaşam kalitesini arttırmak, bilim ve teknoloji alanlarında yenilikçi, yönlendirici, katılımcı olmalarını sağlamak için düzenlenen 'Bu Benim Eserim Proje Yarışması'nın ilk aşamasında Özel Burç Eğitim Kurumları büyük başarı elde etti.

Ülke genelinde 81 ilde ilköğretim okullarının 6, 7 ve 8. sınıflarına yönelik matematik ve fen bilimleri alanlarında gerçekleştirilen ‘Bu Benim Eserim Proje Yarışması’na Adana genelinde toplam 404 proje katılırken, İl Çalışma Kurulu tarafından seçilen 180 projeden 44'ü Özel Burç Eğitim Kurumları’ndan çıktı.

Geçen yıl ‘Bu Benim Eserim Proje Yarışması’nın Ankara´da düzenlenen finalinde 2 birincilik ve 2 ikincilik ödülü aldıklarına dikkati çeken Özel Burç Okulları Genel Müdürü Sultan Sözeri, "Geçen yıl öğrencilerimin hazırladıkları projelerle iki Türkiye birinciliği aldık. Bu yıl da güzel sonuçlar alacağımıza inanıyoruz. Öğrencilerimize her türlü desteği sunuyoruz. Öğretmenlerimiz konuyla ilgili proje hazırlayan tüm öğrencilerimizle birebir ilgileniyor. Aynı başarıyı bul yılda mutlaka bekliyoruz. Okulumuz her yarışmada, her sosyal etkinlik ve sportif faaliyetlerde farkını ortaya koyacaktır." şeklinde konuştu.

Burç Okulları Proje Koordinatörü Özgür Tokat ise "Bölge çalışma grubu için seçilen 180 projeden 44'ü Burç Okulları öğrencileri tarafından hazırlanan projeler oldu. Bu büyük bir başarıdır. 44 projenin 28'i fen ve 16'sı matematik projesi. Öğrencilerimizden gelen fikirlere rehberlik yaparak proje haline dönüştürüyoruz.” dedi.
CİHAN

Yorumlar