Bu benim eserim finallerine Bursa’dan 2 proje

Bu Benim Eserim proje çalışması Eskişehir Bölge finallerinden 2 proje ile seçilen Bursa rüzgarı esti.

Google Haberlere Abone ol
Bu benim eserim finallerine Bursa’dan 2 proje

Bu Benim Eserim proje çalışması Eskişehir Bölge finallerinden 2 proje ile seçilen Bursa rüzgarı esti. Ankara’da gerçekleştirilecek finallere katılmaya hak kazanan 9 projeden 2 tanesi Bursa’dan çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) iş birliğinde bu yıl 9'uncusu düzenlenen ‘Bu Benim Eserim’ adlı proje çalışmasının, Eskişehir Bölge Finali Sergisi'nde 9 proje, Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. Finallere 2 proje gönderen Bursa büyük bir başarıya imza attı.

Bursa, Eskişehir, Afyonkarahisar, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Kütahya ve Yalova illerinden katılan ortaokul öğrencileri, matematik ve fen alanında yaptıkları projelerini, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Spor Salonu'nda gerçekleştirilen sergiyle tanıttı.

Bilim kurulu tarafından 2 gün boyunca değerlendirmeye alınan Eskişehir Bölge Finali Sergisi'ndeki 92 projeden 9'u Türkiye finaline seçildi. Eskişehir Bölgesi'nden dereceye giren öğrenciler, ESOGÜ Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle açıklandı.

TÜRKİYE FİNALLERİNDE BURSA 2 PROJEYLE YER ALACAK

Bölge finallerinde önemli bir başarıya imza atan Bursa, finallere 2 proje gönderdi. Bölge finallerinde fen bilgisi alanında yer alan Davut Dörtçelik Ortaokulu öğrencileri Enez Aşkın ve Burhan Talha Yıldırım, hazırladıkları ‘Beyin Dalgalarıyla Hareket Eden Akıllı Tekerlekli Sandalye’ isimli projeyle Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

    Ayrıca matematik alanında ise Şehit Jandarma Er Selahattin Çırak Ortaokulu'ndan Betül Sena Demirci ve Kajal Aggün'ün, ‘Ayın Altın Evreleri’, adlı proje Türkiye finallerine gitme başarısı gösterdi. Eskişehir Bölge Finali Sergisi'nde katılan 92 proje arasında başarılı olan 9 proje, diğer 11 bölgenin dereceye giren projeleriyle yarışacak. CİHAN

Yorumlar