Bu aile artık yağmurdan korkmak istemiyor

Tekirdağ merkeze bağlı Generli köyünde ikamet eden Kurnaz ailesinin yaşadığı evin durumu görenleri hayrete düşürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Bu aile artık yağmurdan korkmak istemiyor

Tekirdağ merkeze bağlı Generli köyünde ikamet eden Kurnaz ailesinin yaşadığı evin durumu görenleri hayrete düşürüyor. Okuma yazma bilmeyen Sefer Kurnaz (68), eşi Havva Kurnaz (59) ile çocukları Seda Kurnaz (17), mutfağı, banyosu, camı ve çerçevesi olmayan evde yaşıyor.

İmkansızlıklardan dolayı evlerinde tadilat yapamadıklarını anlatan Havva Kurnaz, “Eşimin Bağkur’dan aldığı 350 liralık maaşlık geçinmeye çalışıyoruz. Bizim için çok zor oluyor. Dört kızımdan ikisi evli, biri hayırsever bir vatandaş tarafından okutuluyor, diğerini ise maddi imkansızlıklardan dolayı okutamadık. Tuvaletimiz, banyomuz, mutfağımız yok. Camlarımız yok. Yemeklerimizi yaz kış sobada yapıyoruz.” dedi.

Henüz 17 yaşındaki Seda Kurnaz ise lise 3. sınıfta maddi imkansızlıklardan dolayı okulu bırakmak zorunda kaldığını, okumak istediğini söyledi.

Baba Sefer Kurnaz, kışı korku içinde geçirdiklerini, yağmur ve kar yağmasın diye sürekli dua ettiklerini ifade etti. Babar Kurnaz, “Devletten bir ricamız; bizim başımıza ev yapsınlar. Biz kendimizi toplayıp da ev yaptıramayız. Bize verilen 340-350 lira para, o da yetmiyor. Ben 350 lira ile aydan aya karnımı bile doyuramıyorum. Sayın Başbakan'dan, Cumhurbaşkanı'ndan yardım bekliyorum. Ne olur Allah rızası için ev yapın bize.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar