BTÜ Rektörü Prof. Dr. Sürmen, Karacabeyli sanayicilerle bir araya geldi

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, sanayi kuruluşlarının ihtiyaçlarını belirleyip uygun çözümler üretebilmek adına sanayicilerle buluşmaya devam ediyor.BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, son olarak Karacabey...

Google Haberlere Abone ol
BTÜ Rektörü Prof. Dr. Sürmen, Karacabeyli sanayicilerle bir araya geldi

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, sanayi kuruluşlarının ihtiyaçlarını belirleyip uygun çözümler üretebilmek adına sanayicilerle buluşmaya devam ediyor.

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, son olarak Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası'nda (KTSO) sanayicilere yönelik temaslarda bulundu. KTSO konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü ve Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı’nın yanı sıra sanayiciler katıldı.

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, Bursa Teknik Üniversitesi’nin toplumun beklentilerini karşılayan; bilgi, teknoloji, sosyal ve sanatsal değerler üreten, araştırmacı kimliği ile öne çıktığını belirterek, “Misyonumuz gereği, Bursa’nın tüm ticaret ve sanayi odalarını sırasıyla gezip onlarla olan işbirliklerimizi güçlendirme çabasındayız. Bursa’yı çevreleyen bütün unsurları kuşatmak bizim görevimiz. Sanayiyle, çevreyle, tarımla, toplumla olan ilişkilerimiz güçlenmediği sürece misyonumuzun dışına çıkacağımızın farkındayız. Bu yüzden hem üniversite hem de sanayi tarafından ortaya konan ağırlığı kırmak için çok büyük çaba sarf ediyoruz. Bu hususta sizlerin de desteğini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Karacabey bölgesine değer katan firmalardan bahseden KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü ise Karacabey’in bereketli toprakları ve üretimi ile Bursa’nın en büyük tarım üreticisi olduğunu vurguladı. Bursa’nın, otomotiv ve tekstil sanayisinin yanı sıra tarımsal markaları ile büyük bir tarım şehri olduğuna dikkat çeken Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı da tarımda marka şehir oluşturmak gerektiğini kaydetti.

KTSO’da gerçekleştirilen toplantının ardından BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen ve beraberindekiler, Karacabey’de faaliyet gösteren NSK Otomotiv firmasını ziyaret etti. BTÜ heyeti, ticari araçlar, zirai traktörler, iş makinaları ve özel araçlarda kullanılmak üzere ROTA markası ile direksiyon ve süspansiyon parçaları üreten NSK Otomotiv’in iş sahasında yerinde incelemelerde bulunuldu. Ziyaret esnasında NSK Otomotiv İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ömer Kazangil, firma ile ilgili bilgiler verdi. Ayrıca, ziyarette, BTÜ’de öğrenim gören öğrencilerin NSK Otomotiv firmasında staj görme konuları konuşuldu. BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, ardından endüstriyel tarım işletmelerine geçiş sürecinde tarımsal mekanizasyon çalışmalarına katkı sağlayan FİMAKS Makina A.Ş firmasını ziyaret etti. CİHAN

Yorumlar