BTÜ, Pakistan ile bilimsel işbirliğine gidiyor

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, bazı üniversitelerle görüşmelerde bulunmak ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH) himayesindeki bazı kolejlere ziyaretlerde bulunmak üzere Pakistan’a 4 günlük bir çalışma z.

Google Haberlere Abone ol
BTÜ, Pakistan ile bilimsel işbirliğine gidiyor

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, bazı üniversitelerle görüşmelerde bulunmak ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH) himayesindeki bazı kolejlere ziyaretlerde bulunmak üzere Pakistan’a 4 günlük bir çalışma ziyarette bulundu.

Prof Dr. Ali Sürmen, Pakistan’da bulunan üniversitelerle ve Keşmir Özerk Bölgesi Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile bir dizi görüşme gerçekleştirdi. Türkiye ve Pakistan üniversiteleriyle akademik alanda işbirliği konularının ele alındığı görüşmelerde ağırlıklı olarak bilimsel çalışmalara ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu. Yapılan temaslarda akademisyen, araştırmacı, yayın ve eğitim programlarının değişimini öngören üniversiteler arası ikili ilişkiler kurulması için de adımlar atıldı.

Pakistan’daki ziyaretinin çok faydalı geçtiğinin altını çizen Prof. Dr. Ali Sürmen, bu tür ziyaretlerin farklı üniversiteler arasında uluslararası iletişim kurulmasına katkı sağladığını söyledi. Sürmen, BTÜ’nün misyon ve vizyonunda uygun üniversitelerle bilimsel ortaklıklar kurma hedefine yönelik adımlar attıklarını belirtip, ziyaret kapsamında öğrenci ve öğretim üyesi değişim programları, kültürel ve bilimsel ilişkilerin geliştirilmesini konularını da ele aldıklarını ifade etti. Sürmen, “Özellikle İslamabad Milli Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin (NUST) araştırma zenginliği ve kalitesinden çok etkilendim.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar