BTÜ 2. Bahar Şenliği başladı

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Bahar Şenlikleri açılış töreniyle başladı. BTÜ Yıldırım Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen törene öğrenciler başta olmak üzere Rektör Prof. Dr. Ali Sürmen ile...

Google Haberlere Abone ol
BTÜ 2. Bahar Şenliği başladı

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Bahar Şenlikleri açılış töreniyle başladı. BTÜ Yıldırım Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen törene öğrenciler başta olmak üzere Rektör Prof. Dr. Ali Sürmen ile birlikte akademik ve idari personel katıldı.

Programın açılışında öğrencilere hitap eden Prof. Dr. Ali Sürmen, “Dördüncü yaşını dolduran bir üniversite olarak birçok ilki gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Sürmen, başarılı olmanın sadece eğitim ve araştırmanın gereklerini yerine getirmekle olmadığına dikkat çekerken, “Modern insan tanımı artık kültürünü bilen, her kültür ve inanca saygı gösteren, toplumla bütünleşen ve ürettiklerini toplumun yararına sunabilen insan olarak algılanmaktadır” dedi. Öğrencilere üretken bireyler olmaları öğüdünde bulunan Rektör Sürmen, eğitim faaliyetlerinin yanı sıra, sosyal etkinlikler düzenlemek suretiyle de öğrencilere destek olmaya çalıştıklarını da ifade etti.

Etkinlik kapsamında öğrenciler adına konuşan BTÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Hüseyin Tuncel ise BTÜ çatısı altında olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Tuncel, “Bugün ikincisini gerçekleştirdiğimiz BTÜ Bahar Şenlikleri’nin ilerleyen yıllarda daha kapsamlı yapılması adına biz öğrenciler olarak elimizden geleni yapacağız. Amacımız Bursa Teknik Üniversitesi’ni Dünya Üniversitesi haline getirebilmektir. Bu amaçla hareket ederek, eğitim hayatımıza kıymetli hocalarımızın önderliğinde yön vermeye çalışıyoruz. Üniversitemiz akademik anlamda oldukça başarılı projelere imza atıyor ve bizler de bu projelerin içinde olmaktan mutluyuz. Umarım başarılarımız daim olur” ifadelerini kullandı. Bahar Şenliklerini geleneksel hale getirmek istediklerini belirten BTÜ Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Mehmet Erman'da program hakkında detaylı bilgi verdi.

3 gün sürecek şenliklerin açılışlından sonra 2. Geleneksel Bahar Şenlikleri hazırlıkları süresince ana sponsor olan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe adına Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Rıfat Bakan, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali adına Başkan Vekili Ali Rıza Özmen teşekkür plaketlerini Rektör Prof. Dr. Ali Sürmen’in elinden aldılar.

2. Geleneksel Bahar Şenlikleri kapsamında destek veren diğer sponsorlar DOSABSİAD Başkanı Orhan Tezyaparlar, Moral Tekstil LTD. Şti sahibi Hasan Moral plaketini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arif Karademir’in elinden aldı. ELSİSAN Ltd. Şti. sahibi Abdullah Bayrak, EPSAN Metal Makara Sanayi‘nin sahibi Ercan Sapmaz’a ise plaketlerini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şule Altun tarafından verildi.

Bursa’ya Teknik Bakış Fotoğraf Yarışmasında dereceye giren öğrencilerde ödüllendirildi. Fotoğraf yarışmasında birinciliği Sinan Özcan alırken, Semih Göktaş İkinci İbrahim Güngör ise üçüncü oldu. Ayrıca Bursa’ya Teknik Bakış Fotoğraf Yarışmasında juri üyeliği yapan ve BTÜ’ye desteklerinden dolayısıyla Olay Gazetesi Köşe Yazarı Ahmet Emin Yılmaz ‘a da teşekkür plaketi verildi .Yılmaz Plaketini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arif Karademir’in elinden aldı. Yapılan tören ve konuşmaların ardından İpek Yolu Uluslararası Öğrenci Derneği sahne gösterisi yaparken, Mavi Sal konseri gerçekleştirildi. CİHAN

Yorumlar