BTSO’nun mutfak sanatları projesine İŞKUR’dan tam destek

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) hizmet sektörünün nitelikli eleman sorununa çözüm bulmak amacıyla hayata geçirmeyi planladığı ‘Eğitim Mutfağı Projesi’ne Türkiye İş Kurumu’nda da tam destek geldi. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı...

Google Haberlere Abone ol
BTSO’nun mutfak sanatları projesine İŞKUR’dan tam destek

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) hizmet sektörünün nitelikli eleman sorununa çözüm bulmak amacıyla hayata geçirmeyi planladığı ‘Eğitim Mutfağı Projesi’ne Türkiye İş Kurumu’nda da tam destek geldi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Meclis Başkanı Remzi Topuk ve Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra BTSO Hizmet- Ticaret Konseyi Yöneticisi Irmak Aslan ve Konsey Üyesi Şakir Özen ile birlikte İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı’yı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan İbrahim Burkay, Bursa’nın ülke ekonomisinin lokomotif kentlerinden biri ola Bursa için 16 makro projenin yanına çok önemli yeni projeler eklediklerini kaydetti.

BUTGEM, 6 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLADI

Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi’nde (BUTGEM) BTSO ve sanayicilerin katkısıyla bugüne kadar 6 bine yakın kişiyi meslek sahibi yaptıklarını ifade eden Burkay, “Sektörden gelen talep doğrultusunda şimdi de mutfak sanatları alanında hizmet edecek arkadaşlarımızı yetiştirecek bir projeyi hayata geçiriyoruz.” dedi.

Projede özellikle meslek sahibi olmak isteyen gençleri ve kadınları hedeflediklerini dile getiren Burkay, şöyle devam etti: “BTSO Eğitim Mutfağı’nda aşçılık, pastacılık ve servis elemanı yetiştireceğiz. Ayrıca kursiyerlerimize yabancı dil, iletişim, diksiyon ve ilk yardım kursları da vereceğiz. Kursiyerlerimizi yurtdışı fuarlarına da götüreceğiz ve sertifika programında beraber çalıştığımız Aachen Üniversitesi’nde staj imkanı sunacağız.”

Hizmet – Ticaret Konseyi Yöneticisi Irmak Aslan da BTSO Eğitim Mutfağı’nın Türkiye’ye örnek bir proje olacağını ifade etti..

İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı da Türkiye’de 2 milyon civarında kayıtlı işsiz bulunduğunu dile getirdi.

CİHAN

Yorumlar