BTSO’dan akademik işbirliği

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), akademik odalarla işbirliği yapmak için harekete geçti.

Google Haberlere Abone ol
BTSO’dan akademik işbirliği

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), akademik odalarla işbirliği yapmak için harekete geçti. TMMOB’a bağlı oda başkanlarıyla bir araya gelen BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan, “Amerika'yı yeniden keşfetmemize gerek yok. Akademik odaları BTSO'dan asla ayırmıyoruz." dedi.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Umutkan, oda meclis üyeleri ile birlikte, BAOB'ta faaliyet gösteren akademik odaları ziyaret ederek, birlikte çalışma konusunda fikir alışverişinde bulundu. 30 binin üzerinde üyeye sahip BTSO'ya çok sayıda KOBİ niteliği taşıyan firmanın üye olduğuna dikkat çeken Umutkan, "Biz özellikle bu üyelerimizin yurt dışı ihracatlarını artırmak istiyoruz. Bununla ilgili odamız bünyesinde konseyler oluşturduk. TMMOB'a bağlı üyelerimiz de bu konseylerde aktif olarak görev yapıyor." ifadesini kullandı.

"AMERİKA'YI YENİDEN KEŞFETMEYE GEREK YOK"

BTSO'nun 16 makro projesi çerçevesinde kurulan konseyler arasında inşaat konseyinin iş hacmi ve üye sayısı bakımından çok yoğun bir grup olduğunu kaydeden Umutkan, şöyle konuştu: "TMMOB'a bağlı odaları BTSO'dan asla ayırmıyoruz. BTSO'nun paydaşları arasında meslek odalar ve akademik odalar da var. Biz BTSO olarak özellikle inşaat konseyinde bir şey yapmak istiyorsak, bu paydaşların görüşünü almak zorundayız. Amerika'yı yeniden keşfetmemize gerek yok. Meslek odalarının çalışmaları ve raporları var. Biz bunlar üzerinde tekrar yeni çalışmalar yapmaya ihtiyaç yok. Bu çalışmaları geliştirme ve birlikte hareket ederek daha üst noktalara taşıma konusunda BTSO olarak meslek odalarına destek olmak istiyoruz. Bu konuda ortak çalışmalar yapmak istiyoruz. Biz BTSO olarak TMMOB'a bağlı, özellikle inşaat meslek odalarıyla ortak çalışma yapmak istiyoruz. Bu iyi niyetimizi size aktarmak ve yeni seçilen arkadaşlarımızın görevlerinde başarılar dilemek için buradayız."

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Başkanı Basri Akyıldız, yeni dönemde yerel idareler ve STK'larla ortak çalışmalar yapmayı istediklerini her zaman dile getirdiklerini dile getirirken, "Sizin böyle bir taleple gelmeniz bizim için mutluluk verici bir şey. Ayrıca akademik odalar ile ticaret ve sanayi odalarının paydaş olmamaları mümkün değil. Akademik odalar olarak elimizden geldiğince destek vermeye hazırız. Ortak çalışmalarımız olabilir." diye konuştu.

BTSO 19. Komite Meclis Üyesi Ali Tuğcu, BTSO bünyesinde inşaat sektöründe faaliyet gösteren 5 bine yakın üye olduğunu ifade ederek, akademik odalar ile BTSO arasındaki iş birliğinin sektörün gelişmesine fayda sağlayacağını kaydetti.

BTSO 18. Komite Meclis Üyesi Ekrem Algül, Bursa'nın dinamikleri ile birleşip tek bir yumruk olarak daha güçlü çalışmalar yapabileceklerini kaydederken, 36. Komite Başkanı Ömer Kaya ise yeni oda başkanlarına görevlerinde başarılar dileyerek, yapılacak iş birliğinin Bursa için hayırlı olmasını diledi.

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek, yeni seçilen oda yönetimi olarak dinamik bir kadro oluşturmak için yola çıktıklarını kaydetti. Şimşek, çözüm bekleyen değil, çözüm üreten tarafta bulunmayı hedefleyen bir yaklaşımla yola çıktıklarını ifade ederek, "BTSO ile de bizim birlikte yaptığımız projeler var. Biz de bu konuda hevesliyiz. İyi tasarlanmış kentleri kazanabilmek için akademik odaların, belediyelerin ve BTSO'nun ortak çalışması gerek. Bu yolda önderlik edebiliriz" diye konuştu.

Harita Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı ve BTSO 49. Komite Üyesi Ali Faruk Çolak da ortak fayda kuruluşu olan BTSO ile yapılacak güç birliğinin güzel çalışmalara imza atacağını söyledi.

CİHAN

Yorumlar