BTSO, iş kadınlarını buluşturdu

Bursa’daki iş kadınlarının ulusal ve uluslararası projelerde yer almalarını sağlamak, ekonomiye verdikleri katkılarını geliştirmek ve aralarındaki işbirliğini güçlendirmek amacıyla başlatılan TOBB Bursa Kadın Girişimiciler Kurulu (KGK) Çalıştayı’nda yol.

Google Haberlere Abone ol
BTSO, iş kadınlarını buluşturdu

Bursa’daki iş kadınlarının ulusal ve uluslararası projelerde yer almalarını sağlamak, ekonomiye verdikleri katkılarını geliştirmek ve aralarındaki işbirliğini güçlendirmek amacıyla başlatılan TOBB Bursa Kadın Girişimiciler Kurulu (KGK) Çalıştayı’nda yol haritaları belirlenmeye başlandı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, bu çalıştayın gönüllülük esasına dayandığını ve toplumla ilgili neler yapabiliriz kaygısı bulunduğunu belirterek, “17 sektör konseyimizi belirledik ve yaklaşık 2,5 aylık süre sonunda iş dünyası temsilcilerini yanı sıra, üniversite ve kamu kurumlarından toplam 1.200 katılımcı çalıştaylarımıza katıldı. Sayın Valimiz Münir Karaloğlu’nun da büyük destekleriyle Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Tarım İl Müdürlüğü’ne ve Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüne kadar Bursa’daki bütün kamu kurumları Oda’mızda toplandı. BTSO çatısı altında oluşturulan bu konseylerde ortaya çıkan yol haritaları, özel sektörümüzün yanı sıra bu kurumların da yol haritası olarak belirlendi.” dedi.

Sadece proje oluşturmanın yetmediğini, o projenin paydaşlarının da projeyi benimsemesi ve içinde yer alması gerektiğinin altını çizen Başkan Burkay, “Bugünkü toplantımızda da takip edilecek yol haritaları ortaya çıkarılacak. KGK olarak sizin ortaya koyacağınız yol haritası ve değerler zinciri çok önemli. Türkiye’ye örnek olacak projeleri hep birlikte hayata geçireceğiz.” ifadelerini kullandı.

TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Emine Örnek, çalışkan iş kadınlarına teşekkür ederek şunları söyedi: “Bugün, Bursa KGK olarak ilk çalıştayımızı gerçekleştiriyoruz. Bu çalıştayda ilkelerimiz bize ışık tutacak. Bursa’daki iş kadınlarının ulusal ve uluslararası projelerde yer almalarını sağlamak, ekonomiye katkılarını geliştirmek, aralarındaki işbirliğini güçlendirmek ve Bursa’dan rol model sayısını artırmak için çalışmalar yapmamız gerekiyor. Kadınlarımızın Türkiye’nin 2023 hedefine giden yolda rolü büyük. Biz kadınlar güçlü olursak, Bursa da güçlenir. Bursa güçlenirse Türkiye güçlenir. Bu yüzden, ‘Güçlü kadın, güçlü Bursa, güçlü Türkiye’ diyoruz.”

Çalıtay çalışmalarına katılan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan da sektör çalıştaylarında son sözü bayanlara bıraktıklarını belirterek, çalıştaya katılan grupların avantajlarını, problem çözme yetilerini ortaya döküp bunlarla ilgili yol haritası belirleneceğini ifade etti.
CİHAN

Yorumlar