BTSO inovasyon ligi başlıyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına önem veren firmalar, ‘BTSO İnovasyon Ligi’nde fikirlerini yarıştıracak. Türkiye’nin sürdürülebilir rekabet avantajı sağlayabilmesi için başlatılan...

Google Haberlere Abone ol
BTSO inovasyon ligi başlıyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına önem veren firmalar, ‘BTSO İnovasyon Ligi’nde fikirlerini yarıştıracak.

Türkiye’nin sürdürülebilir rekabet avantajı sağlayabilmesi için başlatılan proje çerçevesinde ilk olarak işletmelerin, Ar-Ge ve inovasyon becerileri bir anket ile belirlenecek. Kriterleri sağlayan şirketler, ‘BTSO İnovasyon Ligi’nde yer alacak. Her sene bu ligin en iyileri ‘Bursa’nın En İnovatif Firmaları’ olarak ilan edilecek. Ayrıca firmalar, 1 yıl boyunca “BTSO İnovasyon Ligi” logosunu web sayfalarında ve kurumsal yazışmalarında kullanabilecek.

Türkiye’ye örnek olacak olan projede yer almak isteyen BTSO üyelerinin, 1 Eylül 2014 Pazartesi gününe kadar firma bilgilerini kaydetmesi gerekiyor. Değerlendirme neticesinde “BTSO İnovasyon Ligi”ne girmeye hak kazananlar, BTSO’nun ‘Ekonomiye Değer Katanlar’ ödül töreninde kamuoyuna açıklanacak ve ödülleri takdim edilecek.

“İNOVASYON KÜLTÜRÜ YAYGINLAŞACAK”

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, dünyada son 15 yıldaki Ar-Ge harcamalarının artış hızının küresel ekonomik gelişme hızının yaklaşık 3 katı olduğunu söyledi. Türkiye’nin 2023 kalkınma hedeflerine ulaşabilmesi ve dünyanın ilk 10 ekonomisi içinde yer almasının ancak artan etkili inovasyon çalışmaları ile mümkün olabileceğini dile getiren Burkay, şunları söyledi: “BTSO İnovasyon Ligi projesinin BTSO üyeleri arasında Ar-Ge ve inovasyon kültürünün yaygınlaşmasını ve sonuçların üretime dönüşmesine liderlik etmesini hedeflediğini kaydetti. Başkan Burkay, “Bursa, ‘Proje Pazarları ile nasıl rol model olduysa, ‘BTSO İnovasyon Ligi’ projesiyle de tüm şehirlere ve odalara yine rol model olacaktır. Ar-Ge ve İnovasyon çalışmalarına değer veren ve bu alana yatırım yapan işletmelerimiz bu projemizle yarışarak, ödüllendirilecekler. Bu sayede üyelerimiz arasında inovasyon konusunda farkındalık daha da artacak."

BTSO üyelerinin bu konuda yapacağı çalışmaları kamuoyu ve iş dünyası ile paylaşmasının aynı zamanda Türkiye’nin inovasyon değerini de yükselteceğini kaydeden Burkay, şöyle konuştu: “BTSO İnovasyon Ligi projesi kapsamında, işletmelerimizin AR-GE ve inovasyon becerileri bir anket ile ortaya çıkacak. Belirli bir puanın üzerinde yer alan işletmelerimiz ‘BTSO İnovasyon Ligi’nde yer alacak. Her yıl bu ligin en iyisi ‘BTSO İnovasyon Ligi’ şampiyonu olarak Bursa’nın ‘En İnovatif Firması’ ilan edilecektir.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar