BTSO, gıda güvenliği konusunda harekete geçti

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), toplumda gıda güvenliği bilinci oluşturmak amacıyla Sağlık Müdürlüğü ve Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü ile işbirliği yapıyor.BTSO 12. Gıda Meslek Komitesi, okullarda gıda güvenliği bilincini...

Google Haberlere Abone ol
BTSO, gıda güvenliği konusunda harekete geçti

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), toplumda gıda güvenliği bilinci oluşturmak amacıyla Sağlık Müdürlüğü ve Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü ile işbirliği yapıyor.

BTSO 12. Gıda Meslek Komitesi, okullarda gıda güvenliği bilincini oluşturmak için Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak hareket etme kararı aldı. Yapılan işbirliği ile Bursa genelindeki yaklaşık 100 okulda gıda güvenliği konusunda öğrencilere seminer verilecek. BTSO, ayrıca Sağlık Müdürlüğü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile de işbirliği yapacak. Bu kapsamda BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, 12. Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Yıldız, komite üyeleri Burhan Sayılgan ve Mehmet Levent Tanrıer, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik ile Sağlık Müdürü Özcan Akan’ı ziyaret ederek, BTSO 12. Meslek Komitesi olarak projelerini anlattı.

Aytuğ Onur, BTSO olarak Bursa’da eğitim projelerinin her zaman destekçisi olduklarını dile getirdi. Kamu kurumları ile işbirliğinin toplumda gıda güvenliği konusunda önemli bir farkındalık oluşturacağını kaydeden Onur, şöyle konuştu: “Gıda güvenliği sağlığımız açısından önemli bir konudur. Biz de BTSO olarak bu konuda bilinç oluşturmak için kamu kurumları ile ortak hareket ediyoruz. Bursa ekonomisine yön veren BTSO’nun, Bursa’nın ve Türkiye’nin geleceğinin şekillenmesinde büyük rol oynadığını biliyoruz. Yapılacak olan işbirliğinin Bursa açısından hayırlı olmasını diliyorum.”

BTSO 12. Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Yıldız, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 100’e yakın okulda Gıda Güvenliği Satım Alım ve Tüketimi seminerleri vereceklerini anlattı. Güvenilir gıda konusunda kamuoyunda bilgi kirliliği bulunduğuna dikkat çeken Yıldız, “Toplumda gıda güvenliği ile ilgili ciddi bir bilgi kirliliği var. Biz de bu açıdan eğitim seminerleri yapmaya karar verdik. İlk olarak öğrenciler arasında bilinç oluşturmayı hedefliyoruz. Ardından, Bursa genelinde kamu kurum ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yaparak seminerler vereceğiz. Ayrıca, yazılı ve görsel medya aracılığı ile halkımızı bu konuda bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz.” diye konuştu.

AKAN VE ÇELİK’TEN PROJEYE DESTEK

Sağlık Müdürü Özcan Akan, üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini belirterek, gıda güvenliği konusunda daha fazla çalışılmasının gereğine dikkat çekti. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik de toplumda gıda güvenliği bilincinin oluşmasında herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesini istedi.

CİHAN

Yorumlar