BTSO, 125. yaşını kutladı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), kuruluşunun 125’inci yıldönümünü, Merinos Atatürk Kongre Merkezi'nde düzenlediği törenle kutladı. Kutlamaya, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Vali Münir Karaloğlu, milletvekilleri, TOBB Başkanı Rifat...

Google Haberlere Abone ol
BTSO, 125. yaşını kutladı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), kuruluşunun 125’inci yıldönümünü, Merinos Atatürk Kongre Merkezi'nde düzenlediği törenle kutladı.

Kutlamaya, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Vali Münir Karaloğlu, milletvekilleri, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Yönetim Kurulu Üyeleri ile meclis üyeleri ve davetliler katıldı. Program, BTSO’nun kurucusu ve ilk Başkanı Osman Fevzi Efendi’nin hologram görüntüsü eşliğindeki konuşması ile başladı.

"BURKAY: BAŞARI HİKAYELERİ YAZMAK İÇİN BURADAYIZ"

Ardından davetlilere hitap eden BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, Osman Fevzi Efendi ve arkadaşlarının geniş bir vizyonla hayata geçirdikleri bir hayalin 125. yaşını kutladıklarını söyledi. Maziden aldıkları güçle 'Bursa büyürse Türkiye büyür' dediklerini ve bu anlayışla vizyon geliştirdiklerini belirten Burkay, Bursa ve Türkiye'nin bu yeni vizyonu ve makro projeleri sahiplendiğini kaydetti.

Bursa'yı uzay, savunma ve havacılık sektörünün merkezi konumuna yükseltecek Bursa Gökmen Projesini sektörün önüne hedef olarak koyduklarını ifade eden Burkay, şöyle konuştu: "Atalarımızın başarıları ile övündüğümüz gibi torunlarımızın da bizleri anacağı başarı hikayeleri yazmak için buradayız. Cumhuriyetimizin 100. yılında 75 milyar dolar ihracat yapan bir kent düşlüyoruz. 3 bin 500'e yaklaşan ihracatçı firma sayımızın 7 bin 500'e çıktığı, Bursalılar olarak kişi başı milli gelirde 30 bin doları aştığımızı, Uludağ'ı dünyanın kış sporları merkezi, Bursa'yı geriatri merkezi yaptığımızı, 50 ar-ge merkezi kurmuş Bursa'nın, Türkiye'nin ar-ge üssü konumuna ulaştığını hayal ediyoruz. Yola çıktığımızda taahhüt ettiğimiz ve 7'sini hayata geçirdiğimiz 16 projemizin yanı sıra eklediğimiz lojistik köy, enerji ajansı gibi makro projelerle Bursa'da değişimi gerçekleştirmek ve geleceği fethetmek için yola çıktık."

BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk ise, 125 yıl önce BTSO'nun sadece 70 üye ile yola çıktığını, bugün 30 binden fazla üyesiyle, yaklaşık 100 bin işadamını temsil ettiğini ve Türkiye ekonomisine yön verdiğini dile getirdi.

CİHAN

Yorumlar