Britanya Alevi Federasyonu: Bozuk düzende sağlam çark olmaz

Britanya Alevi Federasyonu, “Devlet ya da AKP kalemşörleri Mehmet’i ne kadar suçlu göstermeye çalışırsa çalışsın, buradan polis ya da devlet aklanmaz.

Google Haberlere Abone ol
Britanya Alevi Federasyonu: Bozuk düzende sağlam çark olmaz

Britanya Alevi Federasyonu, “Devlet ya da AKP kalemşörleri Mehmet’i ne kadar suçlu göstermeye çalışırsa çalışsın, buradan polis ya da devlet aklanmaz. Pir Sultan Abdal diyor ki, bozuk büzende sağlam çark olmaz!“ açıklaması yaptı.

    “Devlet, asker ve polis aklı insanı vurmaya devam ediyor” başlığı altında yazılı açıklama yapan Britanya Alevi Federasyonu , Mehmet Ezer 10 yaşında bir çocuk. 25 Mart 2014 Salı günü Polis tarafından vurularak ağır yaralandı. Devlet ya da AKP kalemşörleri Mehmet’i nekadar suçlu göstermeye çalışırsa çalışsın, buradan Polis ya da Devlet aklanmaz. Polisin ve askerin ülkemizdeki sabıkası kötüdür. Polis ve askerin aynı aklı ve mantığı yüzlerce yıldır devam etmektedir.” ifadelerine yer verdi.

    Açıklama, “Bu topraklarda asker ve polis tarafından çocuklar süngülendi, çocuklar diri diri toprak altına konuldu ve yer altında çocukların inlemesi duyuldu, çocukları sürgüne gönderdi, çocukları kurşunladı, çocukları üst üste yığarak yaktı, çocukları mağaralarda zehirledi, çocukları anne karnında süngüledi, çocukların evini köyünü yaktı, çocukları aç, susuz, evsiz bıraktı, çocukları kazanlarda kaynattı, çocukların yaşını büyüterek idam etti, çocukları işkence tezgahlarında öldürdü, semah dönen çocukların yakılmasına zemin hazırladı ve yaktı, çocukları savaş uçaklarıyla bombaladı, çocukları silahla vurdu, çocukları gaz kapsülleriyle öldürdü ve çocukları vurarak sakat bıraktı. 1500’ler 1600’ler 1800’ler, 1915, 1920, 1925, 1938, 1955, 1971, 1978, 1980, 1993, 1995, 1998, 2004, 2013, 2014... Pir Sultan Abdal diyor ki, bozuk büzende sağlam çark olmaz!” diye sona erdi. CİHAN

Yorumlar