Brandt 100.doğum gününde anıldı

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) ilk başbakanı, ülkenin efsane siyasetçileri arasında sayılan Willy Brandt 100.

Google Haberlere Abone ol
Brandt 100.doğum gününde anıldı

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) ilk başbakanı, ülkenin efsane siyasetçileri arasında sayılan Willy Brandt 100.doğum gününde etkinliklerle anıldı. Brandt’ın ismini taşıdığı SPD Genel Merkezi’nde bir anma programı düzenlendi. Parti Genel Başkanı Sigmar Gabriel Brandt için “20.yüzyılın devi” ifadesini kullandı, attığı adımların geniş siyasi etkisi olan nadir şahsiyetlerden biri olduğunu vurguladı.

Gabriel, Brandt’ın doğu politikası ve Varşova’daki diz çöküşü sayesinde Nazi döneminden sonra komşularla yeni güven oluştuğunu ve iki Almanya’nın birleşmesine yönelik adım atıldığını vurguladı. Gabriel, “Willy Brandt eski işçi hareketinden gelen son SPD genel başkanıydı” diye konuştu.

SPD Genel Merkezi Willy-Brand-Haus’da düzenlenen programa 90 yaşındaki eski Cumhurbaşkanı Richard von Weizsaecker (CDU) ve 87 yaşındaki eski SPD Başkanı Hans-Jochen Vogel de katıldı. CİHAN

Yorumlar