Boztepe’de Kutlu Doğum Haftası programı düzenlendi

Kırşehir İl Müftüsü Mehmet Şahin, Boztepe ilçesinde düzenlenen Kutlu Doğum programına katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Boztepe’de Kutlu Doğum Haftası programı düzenlendi

Kırşehir İl Müftüsü Mehmet Şahin, Boztepe ilçesinde düzenlenen Kutlu Doğum programına katıldı.

Kutlu Doğum Haftası kutlama programı çerçevesinde Boztepe İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen kutlama programı Boztepe İlçe Müftülüğü bahçesinde yapıldı. Kutlama programına Boztepe Kaymakamı İbrahim Cengiz, Belediye Başkanı Ramazan Aydın, Kırşehir İl Müftüsü Mehmet Şahin, Boztepe İlçe Müftüsü Talat İlbahar, imam-hatip ve müezzinler, ilçe daire amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda İlçe Müftülüğü'nde görev yapan imam-hatiplerin okudukları birbirinden güzel ilahiler izleyenleri mest etti. Daha sonra açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Talat İlbahar, "Bu gün sizin Peygamber Efendimize olan sevginize şahit oluyoruz. Sadece yılda bir kere kutlu doğumunda anmak yetmiyor tabi. O'nun bize getirdiği güzellikleri idrak ederek hayatımızın bütününe yansıtmamız lazım. En önemlisi bize bıraktığı güzel ahlakı, sevgiyi, hoşgörüyü yaşamalı ve yaşatmalıyız.” dedi.

Kutlama programında Kırşehir İl Müftüsü Mehmet Şahin tarafından 'Hz. Peygamber (sav) Din ve Samimiyet' konulu bir konferans verildi. Konuşmasında Önemli olan Peygamber Efendimizin verdiği mesajı anlamak ve mesajı doğru şekilde aktarabilmektir. Hazreti Muhammed'in doğum gününü hatırlamak, onu anlamak ve yaşantısını tatbik etmek için böyle unutulmaz günlerde çeşitli sosyal etkinlikler düzenlemekteyiz. Bu haftanın amacı, insanları huzur, sevgi ve hoşgörü ortamında buluşturarak git gide bir sevgi yumağı haline getirmektir.” şeklinde konuştu.

Boztepe Belediye Başkanı Ramazan Aydın ise İslam dininde temellerin her zaman samimiyet ile bağlılık olduğunu dile getirerek, bu anlamlı organizasyonların her zaman devam edeceğini dile getirdi.

Programın sonunda okullarda yapılan Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi ve tüm misafirlere Kutlu Doğum pilavı ve gül ve karanfil dağıtılması ile kutlama programı son buldu. CİHAN

Yorumlar