Boztaş: Mesleki eğitim merkezleri nitelikli elaman yetiştirmede lokomotif oluyor

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, mesleki eğitim merkezlerinin nitelikli ve vasıflı elaman yetiştirmede lokomotif görevi gördüğünü söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Boztaş: Mesleki eğitim merkezleri nitelikli elaman yetiştirmede lokomotif oluyor

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, mesleki eğitim merkezlerinin nitelikli ve vasıflı elaman yetiştirmede lokomotif görevi gördüğünü söyledi. Manavgat Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün turizm şehrinde ara elaman açığını gidermeden öncü olduğunu belirten Boztaş, aynı zamanda ilçe ekonomisinin gelişmesine de önemli ölçüde katkı sağladığını kaydetti.

Manavgat Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Harun Yılmaz, Müdür Yardımcısı Ünal Özkurt, Adil Karasoy, Menduh Kaya ile öğretmenler Semra Kıldan ve Mahmut Hatipoğlu MATSO Başkanı Ahmet Boztaş ve Meclis Başkanı Kerim Erdem'i ziyaret etti.

Başkan Botaş, ziyarette yaptığı açıklamada, "Manavgat Mesleki Eğitim Merkezi ilçesinin gelişmesi ve ekonomik büyümesinde önemli bir yer tutuyor. Aynı zamanda üyelerimizin ara personel sıkıntısını gideriyor.
Vasıflı personel bulma her geçen gün zorlaşıyor. Ara eleman eksikliği hemen hemen tüm sektörlerimizin öncelikli sorunu. Resmî rakamlar işsiz sayısının yüksek olduğunu gösteriyor, buna karşılık üyelerimiz çalıştıracak personel bulamamaktan yakınıyor. Kalifiye elemana olan ihtiyaç her geçen gün artıyor." ifadelerini kullandı.

Manavgat Mesleki Eğitim Merkezi ara eleman sıkıntısının çözümüne katkı sağlamasında emeği geçenlere teşekkür eden Boztaş, turizmden imalata, perakendeden kuyumculuğa kadar farklı alanlarda verilen eğitimler sonucu insanlar sürekliliği olan işler bulabilmekte hem de işverenin aradıkları nitelikte iş gücüne sahip olabilmelerini sağladığını kaydetti. Boztaş, sözlerini şöyle tamamladı: "Elbette mesele, ulusal eğitim ve istihdam politikası kapsamında ele alınmalıdır. Ancak gelinen nokta itibariyle verilen mesleki kurslar büyük önem taşımaktadır. Konunun aciliyetine binaen Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi dikkatle izlenmelidir." CİHAN

Yorumlar