Boztaş: Alt ölçek planları yapılmadığı için Oymapınar'a yatırım yapılamıyor

Antalya Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın hazırladığı ve Bakanlar Kurulu'nun 2005 yılında onayladığı Oymapınar Alternatif Turizm Merkezi projesinin alt ölçekleri yapılmadığı için yatırım yapılama.

Google Haberlere Abone ol
Boztaş: Alt ölçek planları yapılmadığı için Oymapınar'a yatırım yapılamıyor

Antalya Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın hazırladığı ve Bakanlar Kurulu'nun 2005 yılında onayladığı Oymapınar Alternatif Turizm Merkezi projesinin alt ölçekleri yapılmadığı için yatırım yapılamadığını söyledi.

Başkan Boztaş, MATSO toplantı salonunda yaptığı basın açıklamasında, 30 Mart mahalli seçimlerine katılan belediye başkanı adaylarının, Manavgat'ta turizmin 7 aydan 12 aya çıkması noktasında projeyi gündemlerine alma çağrısında bulundu.

Projenin hayata geçmesiyle birlikte Oymapınar bölgesinde alternatif turizmin canlanacağına inandıklarını belirten Boztaş, projenin 1/25000'nin hazır olduğunu, yerli ve yabancı turizmcilerin yatırım yapabilmesi için alt ölçek planlarının da acilen hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

    Projenin Taşağıl'dan Ahmetler köyüne kadar 450 bin dönümlük alanı kapsadığını belirten Boztaş, projenin bölgede alternatif turizmin canlanması adına altın bir fırsat olduğunu söyledi. Bölgenin alt ölçek planlama yapılmamasına bağlı alternatif turizm yatırımlarının 9 yıldır hayat bulmadığını aktaran Boztaş, bunu bağlı olarak 'iyi tarım' uygulamalarına yönelik bir çalışmanında yapılamadığını kaydetti. CİHAN

Yorumlar