Bozok Üniversitesi'nde teknoloji toplantısı

Bozok Üniversitesi'nde (BÜ) 'Bozok Bilişim Teknolojileri ve Uzaktan Eğitim' konulu toplantı düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Bozok Üniversitesi'nde teknoloji toplantısı

Bozok Üniversitesi'nde (BÜ) 'Bozok Bilişim Teknolojileri ve Uzaktan Eğitim' konulu toplantı düzenlendi.

Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe BÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Hasan Yumak ve Prof. Dr. Şaban Güçlü, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Şahingöz, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekan Prof. Dr. Mustafa Saçmacı ile çok sayıda öğretim elemanı katıldı.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan Gazi Üniversitesi Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ergün Kasap ve TRT HD Kanal Koordinatörü Kürşat Özkök, 'Bilişim Teknolojileri ve Uzaktan Eğitim' konularında bilgiler aktardı.

Prof. Dr. Tamer Uçar, üniversitedeki bilişim etkinliklerinin 11 yıldır yapıldığına dikkat çekerek “Üniversitemiz 2006 yılında kuruldu. Haliyle o zaman mevcut olmayan bilgisayar mühendisliği ve elektrik-elektronik mühendisliği bölümlerimiz kuruldu. Fen-Edebiyat Fakültemizde bununla ilgili olarak matematik ve fizik gibi bölümlerimiz de hızla gelişti. Dolayısıyla biz bu etkinliklerimizi her geçen yıl daha etkin bir şekilde yapıyoruz. Bu yılda ilgili birimlerimizin katkılarıyla bu programları düzenledik. Uzaktan eğitim gibi çok önemli bir konuyu tema olarak benimsedik. Üniversitemiz örgün öğretimde de adımlar attığı gibi açık öğretim ve uzaktan eğitim gibi konularda da çalışmalarımız devam ediyor. Bununla ilgili mevzuat alt yapısını oluşturduk. Bilgi işlem alt yapımızdaki gelişmeler ile birlikte çok yakında uzaktan eğitime de başlayacağız. Bu konuyla ilgili konuklarımız oldu. Konuklarımız bize bunlarla ilgili bilgiler verdiler. Biz de bu bilgiler çerçevesinde yakında bu teknikleri üniversitemizde uygulayacağız” ifadelerini kullandı.

    Prof. Dr. Ergün Kasap, iletişim teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte e-öğrenme ya da uzaktan eğitimin giderek yaygınlaşacağını belirtti.

    TRT HD Kanal Koordinatörü Kürşat Özkök ise uzaktan eğitim ile ilgili televizyon yayıncılığında mevcut ve gelecekteki yapılanmalardan bahsederek “HD, ULTRA HD,TİRİDİ ve 4K gibi dünya teknolojisindeki en lider yayıncılık biçimlerinin gelişmesi uzaktan eğitimin yaygınlaşması açısından oldukça önemli.” şeklinde konuştu.

    Toplantı sonrası Prof. Dr. Tamer Uçar, Gazi Üniversitesi Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ergün Kasap’a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Yumak da TRT HD Kanal Koordinatörü Kürşat Özkök’e katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi. CİHAN

Yorumlar