'Bozok Üniversitesi sayesinde Yozgat'a 170 milyon lira yatırım yapıldı'

Yozgat Bozok Üniversitesi'nin 8. kuruluş yıldönümü törenle kutlandı. Üniversitenin Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programın açılış konuşması yapan Bozok Ünüversitesi Rektörü Prof.

Google Haberlere Abone ol
'Bozok Üniversitesi sayesinde Yozgat'a 170 milyon lira yatırım yapıldı'

Yozgat Bozok Üniversitesi'nin 8. kuruluş yıldönümü törenle kutlandı. Üniversitenin Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programın açılış konuşması yapan Bozok Ünüversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, üniversitenin kurulduğu 2006 yılından bu yana gelinen noktayı sinevizyon eşliğinde anlattı. Yıllara göre öğrenci sayıları ve personel sayıları değişimlerini hakkında grafikler halinde bilgiler veren Rektör Uçar, Yozgat’a üniversite sayesinde yaklaşık 170 milyon TL yatırım yapıldığına dikkat çekti.
Rektör Uçar, "ERASMUS Değişim Programı kapsamında 10 ülkeden 30 üniversite ile, FARABİ Değişim Programı kapsamında Türkiye’den 36 üniversite ile, MEVLANA Değişim Porgramı kapsamında ise ABD, Pakistan ve Kazakistan’dan çok sayıda prestijli üniversite ile anlaşmalar yapıldı. Üniversitemizin bugünlere gelmesinde katkılarını esirgemeyen başta TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ olmak üzere Yozgat milletvekillerimiz, Yozgat valimiz, belediye başkanımız, ilimizin tüm yöneticileri ile üniversitemizin akademik ve idari personeline çok teşekkür ediyorum."dedi.
Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer de, Bozok Üniversitesi'nin Türkiye’de hem bilimsel açıdan hem fiziki ortamı ile önde gelen üniversitelerden biri olması nedeniyle kendilerinin gurur kaynağı olmaya devam ettiğini belirtti. Başer, "Bu güzel üniversitemizin kuruluşuna katkı sağlayan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bozok Üniversitesi Yozgat’ın sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda kalkınmasına katkı sağlayan bir bilim yuvası. Bu bilim yuvası içinde yer alan herkesin 8. Kuruluş yıldönümünü kutluyorum." diye konuştu.

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer’de eğitimin önemine değindi Başer, "Üniversiteler eleştirel aklın ve özgür düşüncenin evi, yuvası olan kurumlardır. Üniversiteler fikirlerin en ölçülü ve en demokratik bir biçimde ifade edildiği ve saygı gördüğü bir üniversite ortamı kimseyi rahatsız etmez ve etmemeli. Biz üniversiteyi o manada demokrasinin en önemli unsurlarından biri olarak görüyoruz. Üniversitelerimiz yasama, yürütme ve yargı da ışık tutmalı. Yol göstermeli ve yol gösterici olmalıdır diye düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Yozgat Vali Vekili Kemal Şahin ise bilgiyi üreten, bilgiyi kullanan ve bilgiyi satan ülkelerin dünyada en güçlü ülkeler olduğunu söyledi. Şahin, "Bozok Üniversitesi yıldızı parlayan üniversiteler içerisinde yerini alacaktır. Yozgat da bir eğitim şehri olacak diye ümit ediyorum. Gerçekten kuruluş tarihleri itibariyle genç yaşına göre uluslararası yayınlar konusunda dereceler elde etmiş bir üniversitedir." şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından akademik çevreler için en prestijli ödül olan TÜBİTAK Proje Ödülleri’nin takdimi yapıldı. TÜBİTAK Proje Ödülleri’nin takdiminin ardından üniversitenin 8 kuruluş yıldönümü pastası kesildi. Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Orkestrası’nın verdiği film müziklerinden oluşan mini konser davetliler tarafından büyük beğeni topladı.
Programa Yozgat Vali Vekili Kemal Şahin,Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Durgun, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Rektör Yardımcıları, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

CİHAN

Yorumlar