Bozok Üniversitesi Nükleer Atıklar Projesi kabul edildi

Yozgat Bozok Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim görevlilerinden Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Gazi Sağlam tarafından hazırlanan "Bazı pertiyofosfonik asit anhidritlerinin katılma reaksiyonu ürünlerinin sentezi ve yapılarının...

Google Haberlere Abone ol
Bozok Üniversitesi Nükleer Atıklar Projesi kabul edildi

Yozgat Bozok Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim görevlilerinden Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Gazi Sağlam tarafından hazırlanan "Bazı pertiyofosfonik asit anhidritlerinin katılma reaksiyonu ürünlerinin sentezi ve yapılarının aydınlatılması" adlı TÜBİTAK 3001 projesi kabul edildi.

Bozok Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Gazi Sağlam, yaptığı açıklamada TÜBİTAK’ın bilimsel projelerin desteklenmesiyle ilgili programı kapsamında üniversitenin bir projesinin daha destek aldığını söyledi. Sağlam, "AR-GE projesi yaygınlaşmasını sağlamak için TÜBİTAK 3001 kapsamında 60 bin TL’ye kadar desteklenen proje ile nükleer reaktörlerde, nükleer yakıtların kullanım sonrası ortaya çıkan nükleer atıkların bertaraf edilmesinde veya geri kazanılmasında, ticari olarak üretilen kimyasal bileşiklerle benzer yapıdaki bileşiklere alternatif oluşturabilmesi bakımından dikkat çekmektedir. Projede sentezlenecek bileşiklerle Yozgat civarında uranyum madeninin bulunmasıyla gelecekteki ilişkisi bakımından önem arzetmektedir." dedi.

Sağlam, söz konusu projenin diğer üniversitelerle koordinasyon içinde çalışılmasının da öngörüldüğünü ifade etti.

CİHAN

Yorumlar