Bozok Berek Kervanı ilk iftarını verdi

Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediyesi işbirliği ile hazırlanan “Bozok Bereket Kervanı’ ilk iftar yemeğini Cumhuriyet Meydanı’nda yaklaşık 3 bin kişiye verdi.İftar öncesinde bir konuşma yapan Vali Abdulkadir Yazıcı, Bozok Bereket Kervanı’nın...

Google Haberlere Abone ol
Bozok Berek Kervanı ilk iftarını verdi

Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediyesi işbirliği ile hazırlanan “Bozok Bereket Kervanı’ ilk iftar yemeğini Cumhuriyet Meydanı’nda yaklaşık 3 bin kişiye verdi.

İftar öncesinde bir konuşma yapan Vali Abdulkadir Yazıcı, Bozok Bereket Kervanı’nın Türkiye sınırları dahilinde sadece Yozgat’ta uygulanan bir proje olduğunu söyledi. Vali Yazıcı, "İlkini geçen yıl yaptığımız Bozok Bereket Kervanı ile bu yıl da bütün ilçelerimizi gezeceğiz. Yine şehir merkezinde de birkaç bölgede vatandaşlarımızla iftar yemeklerinde bir araya geleceğiz." dedi.

Kervandaki amacın hiçbir ayrım yapmaksızın, israfa kaçmaksızın, işçisi, memuru, zengini fakiri herkesin bir sofrada buluşturmak olduğunu vurgulayan Yazıcı, "Bozok Bereket Kervanı sofrasında Ramazan ayının bereketinden istifade etmek, beraberce dua etmek, yapılacak dualara amin demek için bir aradayız." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Kazım Arslan ise Yozgatlılar olarak büyük bir aile olduklarını belirterek, "Bozok Bereket Kervanı gönül sofrasında birleştirmek, bu büyük ailenin fertlerini bir arada görmek istiyoruz. Ramazan ayının getirdiği manevi iklimden hep birlikte istifade etmek için herkesi soframıza davet ediyoruz." şeklinde kunoştu.

İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu tarafından yapılan iftar duası ile oruçlarını açan vatandaşlara teravih vaktine kadar Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından seslendirilen ilahileri dinledi. Tiyatro sanatçısı Burak Öngel’in ‘Çelebi Emmi’ isimli sahne performansı ise izleyenleri güldürdü.

CİHAN

Yorumlar