'Bozkırın Tezenesi' adına hatıra ormanı

Kırşehirli büyük saz ve söz üstadı 'Bozkırın Tezenesi' olarak anılan merhum Neşet Ertaş adına hatıra ormanı oluşturuldu.

Google Haberlere Abone ol
'Bozkırın Tezenesi' adına hatıra ormanı

Kırşehirli büyük saz ve söz üstadı 'Bozkırın Tezenesi' olarak anılan merhum Neşet Ertaş adına hatıra ormanı oluşturuldu. Vali Özdemir Çakacak, şehirleşmeye rağmen orman alanlarının her yıl biraz daha genişlediğini ifade ederek, "Ülkemizde, son on yılda 4 milyon 200 bin hektar alanda ormanlık ağaçlandırma çalışmaları yapılmış, 3 milyona yakın miktarda fidan dikilmiştir. İlimizde ise 21 665 hektar alanda 18 milyon 205 bin fidan dikilmiştir." dedi.

Kırşehir il merkezi yakınlarında bulunan İnanç köyü kırsalında oluşturulan hatıra ormanı için düzenlenen törende konuşan Vali Özdemir Çakacak, “Özellikle son yüzyılda dünya nüfusunun artması, teknolojinin gelişmesi, sanayinin ilerlemesi ile birlikte orman alanlarının ve çevrenin aleyhine gelişmeler olduğunu görmekteyiz. Yeşil alanların daralması, çevre kirliliğinin artmasına neden olmaktadır. Ormanların tüm dünyada azalmasıyla birlikte küresel ısınma oluşuyor, onun da etkisiyle seller, tabii ve teknolojik afetler meydana geliyor." diye konuştu.

Kırşehir'de ormanlık alanların yüzde 4 civarında olduğunu da kaydeden Vali Çakacak, "2008 yılında Sayın Başbakanımızın ülkemiz genelinde başlattığı ağaçlandırma seferberliği vardı. Bu ağaçlandırma seferberliğinde ülke genelinde, 2 milyon 430 bin hektar alanda ağaçlandırma çalışması yapılırken 2 buçuk milyara yakın ağaç dikildi. Bunun ilimize yansımasına baktığımızda, 2008’den beri ilimizde 11 milyon fidan dikildi. Orman teşkilatımız büyük bir çalışma içerisinde ve ağaçlandırma çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir. Köy muhtarlarımızın da bu konuda hassasiyet göstermelerini, köylere ait ormanların olmasını istiyorum. Ceviz Eylem Planı kapsamında, bütün köy tüzel kişiliklerimize ait ceviz ormanları, badem ormanları oluşturuldu. Ağaçlandırmanın yanında köylerimizin de katma değere kavuşacakları ve ürün getirecekleri alanları olsun.” şeklinde konuştu.

Törende, 'Orman Sevgisi' konulu şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından halk oyunları gösterisi ile devam etti.

Kırşehir il merkezi yakınlarında bulunan İnanç köyü kırsalında Kırşehir-Kayseri kara yolu üzerindeki 4 hektar alanda oluşturulan Neşet Ertaş Hatıra Ormanı'na fidan dikim törenine Vali Özdemir Çakacak, Vali Yardımcısı A. Serdar Polat, Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya, Mucur Kaymakamı Arif Yalçın, Mucur Belediye Başkanı Ali Şahin, Orman İşletme Müdürü Yaşar Duman, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.



CİHAN

Yorumlar