Bozdoğan'da da herkes O'nu (SAV) okuyacak

Türkiye genelinde düzenlenen “Herkes O’nu (SAV) Okuyor” adlı ödüllü kitap okuma yarışmasının kayıtları, Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde de başladı.

Google Haberlere Abone ol
Bozdoğan'da da herkes O'nu (SAV) okuyacak

Türkiye genelinde düzenlenen “Herkes O’nu (SAV) Okuyor” adlı ödüllü kitap okuma yarışmasının kayıtları, Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde de başladı. Belediye Kültür Sitesi’nde düzenlenen programda, Hz. Muhammed (SAV) anlatıldı ve yarışma hakkında bilgi verildi.

Bozdoğan Çağlayan Eğitim Derneği tarafından düzenlenen programda konuşan Dernek Başkanı Levent Önal, insanların Hz. Peygamber’e her dönemden daha fazla muhtaç olunduğunu vurguladı. Dünyayı teşrif ettiği dönemde insanlığın cahillikte en ileri düzeye geldiğini hatırlatan Önal, “Biz Hz. Peygamber’e her dönemden daha fazla muhtacız. O’nu insanlara yeterince tanıtmış, sevdirmiş olsaydık, çok daha yaşanabilir bir dünyamız olacaktı. İnsanların ihtiyaç duyduğu cevapların, içinden çıkamadığı buhranların çıkış yollarının Peygamberimiz'de olduğunu gösteremedik. İnsanları tanımanın yolunun onlarla hemdem olmaktan geçtiği bilindiğinden, Peygamber ikliminin oluşturulmasına faydalı olacağını düşündüğümüz için Herkes O’nu Okuyor adlı yarışmamızı başlattık." dedi.

Yarışmaya müracaatların, "www.herkesonuokuyor.com" internet adresinden yapıldığını belirten Önal, “Yarışmamız yetişkinler, lise öğrencileri ve ortaokul öğrencileri olmak üzere üç kategoride yapılacaktır. Bozdoğan’da yapılacak sınavda her kategoride ilk üçe girenler Aydın’da değerlendirilecek. Buradan bölge olarak İzmir, daha sonra da sınavda dereceye girenler İstanbul’da ödüllerini alacak. Yarışmaya başvurular, 24 Mart 2014 tarihinde son bulacak. Sınavlar, 31 Mart ile 12 Nisan arasında yapılacak. 17 Nisan tarihinde de ilimizde ödül töreni ve Kutlu Doğum programı yapılacak. Yarışmada ortaokul kategorisi için Rahime Kaya’nın 'Efendiler Efendisi Hz. Muhammed', liseliler için Reşit Haylamaz’ın 'Efendimiz', yetişkinler kategorisi için de Fethullah Gülen’in 'Sonsuz Nur' adlı kitaplarından sınav yapılacak." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar